Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla yürütülen “Türkü Türkü Türkiyem Projesi"ne Sinop’tan da destek geldi.

Sinop Atatürk İlkokulu İngilizce Öğretmeni Seçil Yaşar koordinatörlüğünde bir araya gelen 4. Sınıf öğrencileri Sinop yöresini “Tinimini Hanım ” adlı türkü ile temsil etti. Muğla’nın Yatağan ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Yasemin Uysal koordinatörlüğünde 81 ilden 200 civarı öğretmen ve yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin ortak olduğu “Türkü Türkü Türkiyem” adlı e-twinning projesi 20 Şubat tarihinde başladı ve 1 Haziran’da yapılan sergi ile son buldu. Projede 81 ilden 81 ilin kültürünü yansıtan türküler seslendirilerek yeni neslin kendi kültürlerine aşinalığının artması hedeflendiğini belirten Sinop Atatürk İlkokulu İngilizce Öğretmeni Seçil Yaşar, bu doğrultuda proje içinde çok çeşitli aktivitelerin yer aldığını ifade etti.

Yaşar; “Proje kapsamında ağaç dikme etkinliği, engelliler haftası etkinliği, kartpostal etkinliği, kitap ayracı etkinliği gibi aktivitelerle çocukların farkındalığını da arttıracak güzel işlere imza atıldı. Bizde bu projede Atatürk İlkokulu olarak Sinop yöresini “Tinimini Hanım ” adlı türkü ile temsil ettik. 1-2 Haziran’da Muğla da yapılan 81 ilin kültürünü yansıtan sergiye de yöremizi yansıtan yazma, kotra, nokul, Sinop fotoğrafları gibi ürünlerle katkıda bulunduk. Proje kapsamında emek veren tüm öğrencilerimize ve proje aşamasında ilgi ve alakalarından dolayı okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber