1922 yılında yayınlanan Sinop Gazetesinde çıkan haberi yorumsuz olarak sunuyoruz.

Bir süreden beri olağanüstü heyet başkanlığıyla Ukrayna ve Rusya’da bulunan Muhterem Mebusumuz Sıhhiye Vekili Rıza Nur Beyefendi geçen Çarşamba günü sabahleyin bir Rus denizaltısı ile Sinop’u teşrif buyurmuşlardır.
Rıza Nur Bey’in geldiğini haber alan memurlar ve halk, tersane bahçesinde toplanmışlardı. Bu vesile ile limanımıza gelen bu denizaltıda bulunan misafirlere akşam tersane bahçesinde Müdafaa Hukuk Heyeti tarafında 40 kişilik bir ziyafet verilmişti. Ziyafette Rıza Nur Beyefendi ile Liva Erkânı( İleri gelenleri) memur, reisleri ve Amirleri ve subaylar ve Müdafaa Hukuk Heyeti ve Tercüman Binbaşı Yakup Bey ile birlikte Denizaltı subayları hazır bulunmuşlardı.

Ziyafetin sonunda evvela Rıza Nur Beyefendi tarafından muhterem misafirlerimizle bir sofrada yemek yeme şerefinden dolayı memleket (Sinop) adına sevinç ve övünç beyan edilmiş ve misafirlerimiz adına  da Bahriye fırkası  (Bölüğü) erkanından  olup Rıza Nur Beyefendiye  refakat  eden  subay yoldaş tarafından   burada ağırlanmaktan dolayı duymuş oldukları   memnuniyetleri bildirilmiştir.

Daha sonra orada hazır bulunanlar kayıklarla denizaltıyı ziyarete gitmişler ve gemide pek sıcak ve samimi bir şekilde karşılanmışlardır. Ziyaretin sona ermesinden sonra misafirlerimiz, ahalinin ve hazır bulunanların alkışları ile gemilerine dönmüşlerdir.

Ercan Kanbur ‘’ Sinop’tan Haberler’’ alınmıştır.
Haber: Ayşe Sevim



Editör: Vitrin Haber