Babası Erdoğan Bulut İmam Hatip Lisesinde edebiyat öğretmeni, annesi Huriye Bulut ise Kabalı Ortaokulunda resim öğretmeni olan 5 yaşındaki Umay Bulut yaptığı resimleri Gazi Caddesi üzerinde açtığı sergide vatandaşların beğenisine sundu.
İlk karalamalarına 2 yaşında başladığını belirten Umay Bulut’un babası Erdoğan Bulut, ellerindeki kasları gelişip kalem tutmaya başladığından beri yaptığı resimleri biriktirdiklerini söyledi.

BİZİM İÇİN MUTLU ÇOCUK OLMASI ÖNEMLİ
Erdoğan Bulut sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok büyük müdahalemiz yok kendi çabası ile sergide gördüğünüz resimleri çizdi. 54 civarında eserini açtığımız ilk sergisinde sergiliyoruz.  Tablet, bilgisayar, ve bilgisayar oyunları ve cep telefonunun ne olduğunu bilmiyor. Bizden izinsiz almıyor ve kullanmıyor. Ortada belki çok büyük bir yetenek yok ama, odaklanması, kendisini ifade edebilmesi bizim için yeterli. Resimlerde de görüldüğü gibi mutlu çocuk olması bizim için önemli. Sergi 1 - 2 Temmuz tarihleri arasında açık kalacak”.   
Umay’ın her çocuk gibi doğal gelişim sürecinde kendini ifade etme yoluyla iki yaş itibariyle resim yapmaya çizgi ile başladığını belirten Huriye Bulut; “Daha sonra yaş özelliğine göre resimlerini devam ettirdi. Ben resim öğretmeniyim, babası ve annesi olarak ona uygun ortam hazırlanması, materyallerle destekleme, yaptığı resimleri motive olacak şekilde destekleme gibi her anne baba gibi öncelikle önünü açtık” diye konuştu.

ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTA EĞİTİM VERİLMELİ
Sergiyi açma amaçlarının çocuklara küçük yaşta eğitim verilmesinin önemine vurgu yapmak olduğunu belirten Huriye Bulut ; “Kaslarının gelişmesini sağlayarak o dönemdeki çocukların motor gelişiminin sağlanmasına destek olunmuş oluyor. Anne baba olarak bu sergiyi açmayı görev edindik. Biz çocuğumuza tablet, telefon vermedik ve bizim buradan artımız oldu ve çocuğumuz resim yaptı. Bunu bir oyun gibi düşünmeye başladı ve onun için bir köşe hazırladık orada gelip gidip resim yaptı. Yoksa beş yaşındaki bir çocuğun 60 çalışmayı ortaya koyması güzel. Sergide resimlerin yüzde 80’i son bir yıl içinde yaptığı resimler. 


Karalama, boyama, şekil verme, sembol ve şemaları ile ilk resimlerini oluşturdu. Son üç yıl içindeki çalışmaları da burada açılan sergimizde yer alıyor. Çok yetenekli bir çocuk değil. Yaş özelliği itibariyle kas gelişimine bağlı olarak onun için hazırlanmış ortam ve malzeme desteği ile resimlerini yapmış,  motive etme, onaylama, kabul görme (psikolojik destek) ile çalışmalarını tamamladı” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber