Sinop Kültür Turizm derneği tarafından organize edilen Lakerda (Tuzlu Balık) Festivali, bir çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaparken, festivalin ikinci gününde festivale katılanlar Fuat Saka konseriyle renkli anlar yaşadı. 

FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜNDE RENKLİ ETKİNLİKLER
Paneller, söyleşiler ve Telvin Sanat Akademisi'nin hazırladığı Çocuk Tiyatrolarıyla başlayan Lakerda Festivalinin ikinci gününde süslenen balıkçı tezgahları arasında en güzeli seçildi. Festivalin ana mekanı Buzhane binasında Zeynel Zeki Özcanoğlu arşivinden eski Sinop fotoğraflarını gezen katılımcılar hamsili pilav başta olmak üzere birbirinden farklı deniz ürünlerini tatma şansını yakaladı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen Helesa yürüyüşünde süslenen tekneyle Sinop sokaklarında gezen Sinoplular öğrenciler yararına kullanılmak üzere bahşiş topladı. 

FUAT SAKA SİNOPLULARI COŞTURDU
Saat 19:30'da Karadeniz'in sevilen sanatçılarından Fuat Saka sahne aldı. Anadolu türkülerini Batı Avrupa müziği ve caz tarzında yorumlayan Fuat Saka en sevilen şarkılarını Sinoplular için seslendirdi. Renkli anlara sahne olan konserde izleyiciler Saka'nın seslendirdiği şarkılara eşlik etti, hep birlikte horon tepti. Konser sırasında Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu Fuat Saka'ya Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. Belediye Başkan Yardımcı Aydın Hakan Sönmez'de kısa bir konuşma yaparak Saka'ya ve konsere katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber