Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatarak tedavi gören çocuklara Sinoplu Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu tarafından kendi kaleme aldığı kitaplardan imzalanarak hediye edildi.
Koordinatörlüğünü hastanenin İletişim ve Tanıtım Biriminin yaptığı "Yazar ve Çocuk Hastaların Buluşması Projesi" kapsamında; çocukların kitap yazarlarını daha yakından tanımaları sağlanıyor. Yatarak tedavi gören çocuklara bu etkinlik ile hastane ortamının kitap okumaya engel teşkil etmedi gösterilirken, çoğu çocuğun okuduğu kitapların yazarlarıyla buluşarak duygularını hayata geçirmelerine aracılık ediliyor.

HASTANE ORTAMINDA DA KİTAPLARA ULAŞILABİLİR
Daha öncesinde de "Kitaplar Ayaklandı" Projesini hayata geçiren İletişim ve Tanıtım Birim Sorumlusu Perihan Arslan ise Kitaplar ayaklandı projesinin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mart 2019 tarihinde başlatmış olduklarını ve her 15 günde bir Bütün yatan Çocuk Hastalara kitap dağıtımı yapıldığını ve bu proje kapsamında bu güne kadar yaklaşık olarak 900 civarında kitabın çocuk hastalar ile buluşturulduğunu söyledi. Perihan Arslan, çocuklar için bulundukları hastane ortamının kitaplara ulaşmaya engel olmadığını göstermek istediklerini ve bu sayede yataklı servislerin birer kütüphane ortamına dönüştürmeyi amaçlandığı dile getirdi.

HER ÇOCUK KENDİ HAYAT HİKAYESİNİN KAHRAMANIDIR
Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu ise, projede çocukların kitaplarını okuduğu yazarları hep merak ettiklerini ve bunu sık sık dile getirdiklerini belirterek, aslında her çocuğun kendi hayat hikayesinin birer kahramanı olduğu, buna cevaben de bu projede yazarlara ulaşmanın hayal olmadığını çocuklara gösterdiklerini söyledi. 

Ayşe Gül Kara Zorlu yazarların imza günlerinin AVM’lerde, fuarlarda gerçekleştirildiğini, buna da sadece sağlıklı bireylerin ve çocukların katılım sağlayabildiklerini belirterek, hastane ortamındaki çocuklara ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi. 
Proje: Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel'in izni, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile İletişim ve Tanıtım Birimi koordinatörlüğünde, Pendik Belediyesinin vermiş olduğu kitap desteği ve katılımı ile gerçekleşti.



 

Editör: Vitrin Haber