Sinoplu 26 şairin eserlerini 'Sinoplu Şairler' ismiyle kitap haline getiren Eğitimci-Yazar Hatice Çiçeksever, kitapta şiirleri yayınlanan şairleri düzenlediği şiir dinletisinde buluşturdu.  

Vira Otel'de gerçekleştirilen ve Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz'ün yönettiği "Sinop Şairleri Kitabının Gölgesinde Buluşuyoruz" adlı şiir dinletisinde şairler kendi eserlerini seslendirdi. Kimi zaman duygusal anların yaşandığı dinleti sırasında Sinoplu Sanatçı Fahri Demirsöz'de seslendirdiği parçalarla etkinliğe renk kattı. 

DÜŞÜNSEL ORTAM BOŞLUĞU SEVMEZ

Program hakkında bilgi veren Hatice Çiçeksever, düşünce ve fikir insanlarının önemine değindi. Çiçeksever: "Beden işçisine nasıl ihtiyacımız varsa, düşünce işçisine de o kadar ihtiyacımız var. Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, düşünsel ortam, boşluğu sevmez. Bu boşluğu güçlü başka düşünceler dolduruverir ve siz onu kendinize ait sanırsınız. Ben kendimi düşünce işvereni olarak tanımlıyorum. Düşünce işvereninin görevi, kendi milli ve dini kültürüne ait düşüncelerini hatırlatarak toplumda düşünce boşluğu bırakmanın önüne geçmektir ki, milletlerin devamı sağlanabilsin. Tarih gösteriyor ki, hiçbir millet ekonomik nedenle çökmemiştir. Kültür birliğini kaybettiği zaman tarih sayfalarından silinmiştir. Aynı çatı altında çeşitli kültürel zenginliklerimizden doğan ortak kültür birliğimizi korumak zorundayız" dedi.

Sinop'un belleğini oluşturmak adına 2017'de çalışmalara başlayarak Erkan Turan önderliğinde Şairler ve Yazarlar Derneğini kurarak önemli bir adım attıklarını hatırlatan Hatice Çiçeksever, 'Sinoplu Şairler' kitabı ve düzenlenen programlarla da kentte sinerji oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Çiçeksever etkinliğe katkı gösteren herkese teşekkür etti. 

Bu arada Sinoplu Şairler adlı kitapta yer alan eser sahipler ise şöyle: Armen Dorian (Sinop 1892-1915), Ferit Dikmen (1900-1973), Ahmet Muhip Dıranas (1909-1980), Aşık Hasan (Ayazma) (1927-1982), Levent Bektaş, Mete Çağdaş, A. Dilek Gürbüz Orhan, Şafak Bayrak (Tar), Orhan Kuru, Melek Kırıcı, Berran Yalçın, Şirin Özbilen, Yaşar Kandemir, Nevzat Kalkan, İlyas Tunç, Necmettin Çakır, Salih Koç, Seda Atalay, Zuhal Gökgöz, Eylem Bayer, Fahri Demirsöz, Ali Rıza Karasoy, Adem Yalçınkaya, Bekir Demirci, Eyüp Büyükbostancı, İlker Nuri Öztürk.

Editör: Vitrin Haber