Karikatüristlik yaşamı boyunca sayısız ödüle ve başarıya imza atan Sinoplu karikatür sanatçısı Seyit Saatçi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yunanistan'ın Ymittos şehrinde gerçekleştirilen "Uluslararası Karikatür Sergisi 2018"e katılan sanatçı, çizdiği eseri ile birbirinden başarılı yüzlerce başarılı karikatüristi geride bırakarak uluslar arası düzeyde ikincilik ödülüne layık görüldü. 

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ilgi gördü. Dünya çapından 40 ülkeden çok sayıda karikatüristin yarıştığı "Uluslararası Karikatür Sergisi 2018"in bu yıl ki teması “Yol Davranışı ve Riskler” oldu. Binlerce karikatür arasından yapılan eleme sonucunda Jüri komitesinin seçtiği ve içerisinde Sinoplu karikatürist Seyit Saatçinin 2 adet çiziminin de bulunduğu toplam 127 eser, açılan sergi ile halk oylamasına sunuldu. Bu oylama sonucunda sayısız eser arasından finale kalan ve sergilenmeye layık görülen Seyit Saatçinin iki çalışmasından 1’i  "Uluslararası Karikatür Sergisi 2018"in en iyi ikinci karikatürü oldu. 

Yalnız Sinop’un değil ülkemizin de uluslar arası karikatür alanındaki başarılı çizerlerinden olan Seyit Saatçi, geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada da onur ödülüne layık görülmüştü.

Böyle önemli bir organizasyonda Sinop’u uluslar arası düzeyde temsil etmekten ve elde ettiği başarı ile bu temsil görevinin hakkını vermiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirten Sinoplu Karikatürist Seyit Saatçi, bu başarılarını devam ettirmeyi arzuladığını söyledi. Saatçi; “Bu yıl 2.’si düzenlenen "Uluslararası Karikatür Sergisi 2018"de geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sinop’u temsil ettim. Bu yarışma yaklaşık 40 ülkeden çok sayıda karikatüristin katıldığı bir yarışma. Yapılan elemeler sonucu binlerce karikatür arasından 127 eser finale kaldı. Türkiye’den finale kalan kişi sayısı ise 5 oldu. Tabi diğer ülkelerden de finalistler belirlendi. Bizim eserlerimiz 5 gün boyunca açık olan bir sergide halk oylamasına sunuldu. Bu oylama sonucunda en yüksek puanı alan karikatürler ödüllendirildi. Benim eserim bu oylama sonucunda 2. Oldu. Türkiye’den ödüle layık görülen tek eser bana ait. Bu benim için gerçekten büyük bir onur. Türkiye’yi ve Sinop’u başarı ile temsil edebildiğim için mutluyum. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada da çizdiğim karikatür, onur ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl da 2 eser ile katıldığım yarışmada her iki eserim de sergilenmeye hak kazanırken 1 eserim uluslar arası düzeyde 2.’lik ödülüne layık görüldü. İnşallah ilerleyen yıllarda bu başarılarımıza yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Düzenlenen yarışmanın ödülünün bir sonraki yıl Eylül ayında verileceğini belirten Seyit Saatçi, kendisinin de hem ödül töreni hem sergi için Yunanistan’a davet edildiğini ifade etti. 
 
Editör: Vitrin Haber