Afrika Fotoğrafçısı Yavuz Atalay’ın Afrika fotoğrafları, 5-13 Ağustos tarihleri arasında Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde Ankaralılar’ın beğenisine sundu. Sergide; Atalay’ın sekiz ayda, altı farklı Afrika ülkesini ziyaret ederek çektiği fotoğraflardan seçilen 30 kare fotoğraf yer alıyor. Afrika’daki zor hayatı gözler önüne seren sergide; hayatında ilk defa şeker gören çocuktan ilk defa beyaz bir insan gördüğü için ağacın arkasına saklanan kıza, ülkelerinde Kuranı Kerim olmadığı için tahtaya kömür suyuyla her gün bir sayfayı yazarak hafızlık yapan çocuklara kadar her fotoğrafın ayrı bir hikayesi var.

Muğla ve İstanbul’daki sergilerinden elde ettiği gelirle Somali  Hergeisa Bölgesi’ndeki 4 köyün ortasında su kuyusu açtıran Atalay, Ankara’da açtığı 7. Serginin ardından iki kuyu daha açtırmak için Afrika’ya dönecek. 
Yavuz Atalay “Üniversite’de okurken Afrika’ya fotoğraf çekmeye gittim. Ziyaretim sırasında gördüklerimin etkisinden uzun süre kurtulamadım. O şartlarda yaşayanlara yardım etmenin insanlık vazifesi olduğunu düşündüm ve sergi fikri aklıma geldi.  Orada çektiğim fotoğraflardan elde ettiğim gelirler Afrika’ya su olarak geri dönüyor. Bunun huzuru her şeye bedel,” dedi.

AFRİKA FOTOĞRAFÇISI YAVUZ ATALAY
Sinoplu Fotoğraf sanatçısı  Yavuz Atalay,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde İşletme okudu. Fotoğrafla üniversite yıllarında tanıştı.  Üniversitede fotoğrafçılık kulübü başkanlığı yaptığı sırada sayılardan giderek uzaklaştı; okul kaydını dondurarak Afirika’ya fotoğraf çekmeye gitti.

8 ay Afrika’da kalan Yavuz Atalay, 6 ülke dolaştı.  Güney Afrika, Zambiya, Tunus, Somali, Cibuti ve Çad’daki yaşanan zor hayatları fotoğraflayan Atalay, “oralarda beni en çok etkileyen şey susuzluk oldu. Zambiya’da kaldığım 2 haftalık süreçte 1 kere çok zor imkânlarla duş alabildim. Çad’da insanların çamurlu su içtiklerine tanık oldum” dedi.
Gördüklerinin etkisinden uzun süre çıkamayan Atalay, çektiği fotoğrafların sergilerinden elde ettiği gelirle, Somali’de su kuyusu açtırmak için Afrika’ya geri döndü. Hargeisa bölgesine 8 saat uzaklıkta,  dört köyün orta noktasına bir su kuyusu açtırdı.







 
Editör: Vitrin Haber