Sinopale 4. Uluslararası Sinop Bienali'nin ana sergisi ''Gölgenin Bilgeliği'' 24 Ağustos Cuma günü açılacak. 
     
Edinilen bilgiye göre, Avrupa Kültür Derneği koordinasyonunda Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri, kuruluşlar ve uluslararası kültür kuruluşlarının işbirliği ve katkılarıyla düzenlenen ve 1 Ağustosta başlayan bianelde sanatçıların çalışmalarının yer alacağı ''Gölgenin Bilgeliği'' sergisi 24 Ağustos Cuma günü saat 19.00'da Sinop Tarihi Cezaevi Çocuk Islahevi'nde sanatseverlerle buluşacak. 
     
Sinopale'nin genel sanat yönetmeni Melih Görgün, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra 2. büyük bienal olan ve kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan Uluslararası Sinop Bienali'nin dördüncüsünün yerli, yabancı pek çok sanatçıya çalışma platformu oluşturduğunu ve sanatseverleri Sinop'ta buluşturduğunu belirtti. 
     
Binealin kavramsal metninin bu yıl, Avusturya'da yaşayan küratör Işın Önol tarafından ''Gölgenin Bilgeliği: Bozulmuş Bilgi Çağında Sanat'' başlığı altında yazıldığını ifade eden Görgün, 24 Ağustos'ta Sinop Tarihi Cezaevi Çocuk Islahevi'nde açılacak serginin 12 Eylül'e kadar açık kalacağını belirtti. 
     
Görgün, ''Sinop Tarihi Cezaevi Nasıl bir Kültür Merkezi'ne Dönüştürülmeli-'' temalı kent buluşmasında ise Sinopluların bu soruya cevaplar arayacaklarını, kent buluşmasının 25-26 Ağustos günlerinde Otel 117'nin toplantı salonunda gerçekleştirileceğini kaydetti. 
     
AA

Editör: Vitrin Haber