Sinop'ta "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Tasarım" projesi kapsamında yapılan kente özgü el sanatları açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Eski hal binasında açılan sergide ilk etapta 20'ye yakın eser yer alıyor. 

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Melih Görgün yaptığı açıklamada; Sinop Belediyesine ait projeyle kentin kendisine özgü el sanatlarını marka yapmak arzusunda olduklarını söyledi.
Sinop'taki yerel el sanatları üreticilerini Almanya, Avusturya, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen uzman tasarımcılarla buluşturduklarını vurgulayan Görgün, şöyle konuştu:
"Hal Dükkan'daki sergiyi ilk etapta örnek ürünler olarak sergilemek ve göstermek istedik. Zaman içerisinde kente özgü ürün çeşitliliği artarak devam edecek ve bu ürünleri yeniden insanlara tanıtarak ilin en önemli simgeleri, markaları haline getirmeyi planlıyoruz. 3 yıldır eski hal merkezinin uluslararası bir kültür merkezi haline gelmesi için Sinop Belediyesi ve akademisyenlerle çalışma yapılıyor. Bu kapsamda Sinop Belediyesi, kültür projelerinde öncü olarak görmek bizim için çok büyük mutluluk." 
AA
Editör: Vitrin Haber