Sinop'un tarih, kültür ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapılacağı Sinop Tanıtım Günleri, Yenikapı'da gerçekleştirildi. 

Sinop Tanıtım Günleri'ne Sinop'un ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı. 

Açılış öncesinde Sinoplular araçlarıyla konvoy yaparak Yenikapı Etkinlik Alanı'na giriş yapmıştı. Sinop Valiliği Koordinesinde, Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) ve Sinop Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ortaklığıyla çalışmaları yürütülen Sinop Tanıtım Günleri, 3 Kasım 2019 Pazar gününde son buldu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Etkinlik boyunca Sinop'a ait yöresel yemekler fuar alanına gelen davetlilere ikram edildi. Sinop Kültürüne ait ürünlerin de satışa sunulduğu tanıtım günlerinde Hacivat Karagöz gösterileri, Çocuk tiyatroları, Sinop'un ilçelerinin hazırladığı programlar gibi çeşitli etkinler gelenlerin beğenisine sunuldu.

KATLIMI ARTTIRDIK

Sinopluların dünyaya değer katmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, "Yapmış olduğumuz etkinlikte Sinop'a turizm anlamında çok ciddi katkılar sağladık. 

Yöresel lezzetlerimiz olan mantımız ile kestanemiz ile gelen misafirlerimizi burada ağırladık. Alışveriş yapmak isteyenler için de ayrıca stantlar kuruldu. Hem Sinoplular olarak hem de İstanbul'da yaşayan halkımız olarak burada güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. 

Bir aylık sıkı bir çalışma ile sesimizi duyurmayı başardık yurt içi ve yurt dışından bir çok misafiri ağırladık. Geçen yıl 1,5 milyonun üzerinde katılım sağlanmıştı ve kendi rekorumuzu kırdık. Bu seneki Yenikapıda Sinop tanıtım günlerimize 1,9 miyona yakın insan geldi" dedi.

Editör: Vitrin Haber