Sinop Ülkü Ocakları tarafından Sinop Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konserde Ali Kınık ve Burçe Bozkurt sahne aldı. Katılımın yoğunluğundan dolayı çok sayıda vatandaş programı ayakta izledi.  Çok sayıda vatandaşın doldurduğu salonda konser öncesi halka hitap eden Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, programa icabet eden herkese teşekkür etti. 

TÜRK MİLLETİ BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİ KORUYACAK ŞUURA SAHİPTİR 
Konuşmasında ülkücülük kavramına değinen Emre Karagülle, Türk milletinin 'bizi biz yapan' değerlerin farkında olan ve bu değerleri koruyacak şuura sahip bir millet olduğunu söyledi. Karagülle sözlerine şöyle sürdürdü: "Unutulmamalıdır ki Türkiye Yeni Çağ’da içine kapanarak ne sorunlarını çözebilir ne de gerekli atılımları yapabilir. Her alanda her sektörde çalışmamız, ülkemizi teknoloji ve bilgi üreten bir konuma getirmemiz zorunludur. En az bunun kadar gerekli olan bir diğer husus da çocuklarımızın ve gençlerimizin tarihi ve milletiyle barışık bir tarzda yetişmesidir. Ülkü Ocakları'nın önemi burada ortaya çıkmaktadır, ülkücü gençlik Türk gençliğinin milli duyarlılıklarının çelikleşmiş ifadesidir. Ülkü ocaklarında bu bilincin bu duyarlılığın yıkılmaz kalesidir. 

Ülkü Ocakları bilimin, sanatın kültürün geliştiği bir merkezdir. Bizi diğer sivil toplum kuruluşlarından ayıran en önemli özellik misyonumuzun gelecek seçimler değil gelecek nesiller olmasıdır. Bunun dışındaki bir misyon Türk gençliğinin tarihini küçümsemek, çarpıtmak anlamına gelir" dedi.  

BU GECE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ
Programda daha sonra söz alan MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, gerçekleştirilen konsere sağlanan katılımın ülkücülerin birlik ve beraberliğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Çakır; “Bu salondan yükselen sesler, Türk milliyetçilerinin yüreklerindeki sevdayı tüm dünyaya ilan etmenin sesidir.
Bu ses; Sultan Alparslan’ın, Cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Hanın, Gazi Mustafa Kemalin sesidir. Bu ses Ülkü Ocaklıların sesidir.

Öncelikle bu coşkulu ve güzel kalabalığın toplanmasına bizleri Ülkü Ocakları Başkanım Emre Karagülle ve bizleri vesile kılarak bu kutlu davaya hizmet etme şerefine nail olmamızı sağlayan Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. 

Binlerce yıllık kutlu Turan Ülküsünün, gönüllü erleri, Ülkücü hareketin muhterem mensupları, asil Türk neslini eğiten, yetiştiren, gerçek birer Türk kadını olabilme vasfına sahip Ülkü çiçekleri çok değerli hanımefendiler, çektikleri onca sıkıntılara ve kültürel yozlaşmalara rağmen benliğini koruyan, yılmayan, yıkılmayan, korkmayan çilekeş ve fedakar bozkurtlarım, Asenalarım, hepiniz en içten sevgi, saygı ve muhabbetimle hoş geldiniz.
Kıymetli ülküdaşlarım bu gece hasbelkader sadece eğlenmek için düzenlenmiş bir gece değil, bir ve dimdik ayakta olduğumuzun, Türk töresinin sahipleri olduğumuzun yansımasıdır.

Bu gece olduğu gibi bundan sonra da hep beraber ve bir olacağımızı tüm cihana ilan etme gecesidir. Büyük kafaların büyük hedefleri, küçük kafaların sadece basit arzuları vardır. Küçük kafalar talihsizliklere boyun eğer, büyük kafalar talihsizliklerin üzerinde yükselirler. Türkiye’miz yükselecek, bizim gayretimizle.  15 Temmuz gecesinde, Fırat Kalkanında, Zeytin Dalı operasyonunda olduğu gibi tarihler yazarak yazdırtarak yükselecek ve hak ettiği doruklara ulaşacak. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’ tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum. Değerli ülküdaşlarım, devir başkalarının ne düşündüğünün dikkate alındığı devir değil. Artık bu çağda herkes pozisyonunu Türkiye’ ye göre belirlemek zorunda. Asır, Türk asrı, Hedef; kızıl elma ve Turan Ülküsüdür. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

Sanatçı Burçe Bozkurt’tan sonra sahneye çıkan Ali Kınık sevilen parçalarını seslendirdi. Yapılan programa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Çakır, Merkez İlçe Başkanı Hasan Demir, Kadın Kolları Başkanı Cemile Tekin, tüm ilçe başkanları ve teşkilatları ile çok sayıda dinleyici katıldı.
Editör: Vitrin Haber