Amasya Üniversitesi ile Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) iş birliğiyle Tiyatro Köyü Etkinliği düzenlendi. Bu yıl 7.sini düzenlenen ve Karadeniz Bölgesinde bulunan iller ile Azerbaycan’dan gelen tiyatro gruplarının katılımıyla gerçekleştirilen Tiyatro Köyü etkinliğinde Sinop’u Telvin Sanat Akademi ekibi temsil etti. 

7. Tiyatro köyü eğitim buluşması kapsamında, Amasya üniversitesi milli hakimiyet yerleşkesi kongre ve kültür merkezinde atölye çalışmaları ve tiyatro gösterileri düzenlendi. 4-7 Temmuz tarihleri arasında  gerçekleştirilen etkinlikte, tiyatro ekipleri, çeşitli dallarda düzenlenen atölye çalışmalarında alanında uzman eğitmenlerce verilen kurslara katılma imkanı yakaladı. 

BU BULUŞMA KARADENİZ’İN EN BÜYÜK SANAT HAREKETİ OLMUŞTUR
7. Tiyatro Köyü Etkinliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni aynı Gülbahar Karaduman Karslı, düzenlenen etkinliğin Karadeniz’in en büyük sanat hareketi olduğunu söyledi. Karslı; “Yurt dışı ve yurt içi sanat festivallerinde Sinop’un sanatsal mercilerde sesini duyuran ekibimiz, yeni festivaller için şimdiden hazırlıklara başladı. Katılım sağladığımız bu etkinlik de bu hareketin adımlarından bir tanesi oldu. Sinop’tan festivale Zafer Karslı, Derya Özdemir, Selin Saraçoğlu, Elif Naz Şener, Ayşe Durdu, Ege Ulaş Durdu katılım sağladı. 4-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında Amasya Üniversitesi Tiyatro Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma Karadeniz’in en büyük sanat hareketi olmuştur” dedi. 

TİYATRO GRUPLARININ DAHA NİTELİKLİ TİYATRO YAPMALARININ SAĞLANMASI AMAÇLANIYOR
Aynı zamanda Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) yönetim kurulu üyesi olan Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni aynı Gülbahar Karaduman Karslı, Amasya Üniversitesi ile Karadeniz KATİB iş birliğinde düzenlenen etkinlikle tiyatro gruplarının daha nitelikli tiyatro yapmalarının sağlanmasının amaçlandığını belirtti. 


Karslı; “Tiyatro Köyü Eğitim Kampı bölgede tiyatro yapan amatör ve profesyonel tiyatro gruplarının daha nitelikli tiyatro yapmalarını sağlamak amacıyla katılımcıların eğitimlerini amaçlamaktadır. Yurt içinden ve yurt dışından alanında söz sahibi uzman eğitimcilerin katıldığı eğitimlerimizde 4 gün boyunca, Tiyatro sanatıyla uğraşan üyelerimizin ve diğer katılımcıların daha etkin, daha çağdaş ve daha disiplinli olarak işlerini yapmalarını sağlamak amacıyla eğitimler düzenlendi. Bu önemli etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber