Anadolu rock türünün kurucusu, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan olan Barış Manço ile Anadolu rock müziğinin dört öncüsünden biri sayılan Cem Karaca'nın birbirinden güzel eserleri Sinoplularla buluştu.

Sezonun ilk konserini veren Nüans Müzik organizesinde Sinop Kültür ve Sanat Merkezinde Kurtalan Ekspresi tarafından seslendirilen eserleri Sinoplular büyük keyifle izledi. 

Yaklaşık 250 kişinin katıldığı ve 2 saat süren konserde ‘Dönence’ şarkısı ile sahneye çıkan Kurtalan Ekspres'in muhteşem performansına zaman zaman eşlik eden müzikseverler büyük coşku yaşadı.

Programın ilerleyen saatlerinde 'Gülpembe'nin de bestecisi de olan Bas Gitarist Ahmet Güvenç, şarkıyı Çanakkale ve İstiklal Savaşı şehitlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ederek salondakilerle birlikte söyledi. Programın sonunda Kurtalan Ekspres sahneden inmeden önce salonda bulunanlarla birlikte '10. Yıl Marşını seslendirdi. Program sonunda izleyiciler Kurtalan Ekspresi sanatçılarını dakikalarca ayakta alkışladı.

Editör: Vitrin Haber