Ülke Tv’de yayımlanan ‘Tarihte Yürüyen Adam’ program yapımcısı Dr. Ahmet Anapalı’nın katılımı ile moderatörlüğünü Gerze TÜGVA İlçe Temsilcisi Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş’ın yaptığı program online olarak gerçekleştirildi.
Vitrinhaber'e konuşan Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Çelik "Sendikamızın Kurucusu Mehmet Akif İnan da şair kimliği ile sonraki programlarda anılacak. Şair kimliği ile ön plana çıkan aynı zamanda fikir dünyamıza da yön veren Şairlerin her ay uzman konuklarla ele alınacak olmasından memnuniyet duyduk. Pandemi sürecinde gerçekleştiremediğimiz sosyal-kültürel faaliyetlere online olarak devam etmiş olacağız" dedi.
TÜGVA İl Başkanı Yusuf Çakır yaptığı açıklamada, "TÜGVA olarak gençlerimize yön verecek bu tür programlara ihtiyacımızı uzaktan erişim ile gidermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki ay yapılacak olan ‘Sezai Karakoç Medeniyetimizin Dirilişi’ programına gençlerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Bünyamin Ak'da açıklamasında "Mehmet Akif’in hayali Asım’ın Nesli, Necip Fazıl Kısakürek’in Büyük Doğu ideolojisi ve Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli hayalini yansıtacak olan Şairleri her yönüyle tanıtan bu programa herkesin katılımını bekliyoruz’ dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şube Başkanı Enver Öz ‘ Her yıl yazarları davet edip yüz yüze yaptığımız etkinliklerimize pandemi sürecinde ara vermiştik. Online üzerinden gerçekleştirilen bu programlar ile bu eksikliğimizi gidermiş olacağız. Hem şair kimliği hem de fikri temelleri ile ön plana çıkan öncü şahsiyetleri tanıtan bu programların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 
Programların moderatörlüğünü üstlenen TÜGVA Gerze İlçe Temsilcisi Çağlar Sarıtaş ise, "Her ay bir Şair’i konuklarımızla ele alacağımız bu programları aylık olarak gerçekleştireceğiz. Bir aylık süreçte programda ele alacağımız Şairin belirlediğimiz eserlerini okuyup bir konuk davet ederek beraber değerlendiriyoruz. Konuğumuz ile yaptığımız söyleşi sonunda sorularımızı yöneltiyoruz. TÜGVA Gerze ve Sinop sosyal medya hesaplarımızdan program duyurularını yapıyoruz. Programlarımız katılmak isteyen herkese açıktır" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber