Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı “1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” adlı sanatsal etkinlik projesi kapsamında Sinop Güzel sanatlar Lisesi, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamına alınan Sinop'taki 4 meslek lisesi ile sanatsal etkinliklerde buluşacak. Proje kapsamında bu dört okulda sanata yatkın öğrenciler tespit edilerek gerekli eğitimleri alacak.

SANATA EĞİLİMLİ ÖĞRENCİLER SANATSAL ÜRETİM YAPACAK HALE GETİRİLECEK
Konuyla ilgili Vitrinhabere konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, proje dahilindeki 4 okuldaki sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü öğrencilere 01 Mart – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan 'resim' veya 'müzik ses icrası' üzerine eğitim verileceğini kaydetti. Yıldız: "Proje kapsamında İMKB  Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi' kapsamında bulunan Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdürlüğü, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdürlüğü, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü öğrencilerine 01 Mart – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi (online) olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan 'resim' veya 'müzik ses icrası' üzerine eğitim verilerek, bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hale getirileceklerdir. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecektir.

YARIŞMA YAPILACAK
Yapılacak resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini, etkinlikte yer alacak. İlimiz İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır. Çalışmaların bitiminde yarışmaya katılmak üzere öğrencilerin hazırlayacakları müzik ses icrası videosunun süresi 5 (beş) dakikayı geçmeyecek.

ÖDÜLLER VE KATILIM BELGESİ
Eserler, Müdürlüğümüzde oluşturulacak olan 'İl MEM Seçici Kurulu' tarafından değerlendirilecek, her iki alanda (resim ve müzik ses icrası) ilk üçe giren eserler seçilecektir. Her iki alanda birinci olan öğrencilere  birer Diz Üstü bilgisayar (Laptop) ikinci ve üçüncü olanlara Tablet hediye edilecektir. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 'Katılım ve Teşekkür Belgesi' verilecektir. Birinci olan eserlerin ödülleri ile Katılım ve Teşekkür Belgeleri Bakanlık tarafından verilecek  olup, Mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ödül töreni düzenlenecek.

Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacak. Ayrıca öğrencilerimizin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak müdürlüğümüzün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne ait 'Mesleğim Hayatım' youtube sayfasında yayınlanacak" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber