Konak-Kemeraltı’ndaki Hayat Hastanesi’nin yanında açılan Sinop Mantı Evi, 40 kişilik oturma yeriyle ağırlık Sinop yöresi yemekleri olmak üzere sadece Karadeniz yöresi lezzetiyle hizmet veriyor.

1989 yılında İzmir Sinoplular Derneği’nin kurucularından olan Yılmaz Türk ve Lütfiye Ceviz’in girişimleri sonucu açılan Mantı Evinde yoğurtlu ve cevizli mantının yanısıra, erişte, mıhlama, nohut, nokul, laz böreği, gözleme, çarşaf böreği, su böreği ve kahvaltı gibi çeşitler veriliyor.

Şu anda Ege Bölgesi Karadenizli Kadınlar Dernek Başkanlığı görevini devam ettiren Lütfiye Ceviz, „Bu dükkanı oğlum Yunus Emre Ceviz açtı. Yılmaz Türk ve bende yardımcı olduk. Yılmaz Bey’in tavsiyesi sonucu Sinop’ta yediğim mantının lezzetini mutlaka İzmir’e taşıyacağım düşüncesiyle bu işe giriştik. Yeni açılmamıza ve Ramazan ayı olmasına rağmen halkdan büyük ilgi geliyor“ dedi. Mekanı işleten Yunus Emre Ceviz ise „Sinop yöresi yemeklerini iyi bilen Sinoplu bayan elemanlarımızla çalışıyor ve her şeyi taze olarak servise sunuyoruz. Öncelikle Karadeniz yöresine hitap etsek de her kesimden müşterilerimiz oluşmaya başladı. Mantıların tereyağlarını Trabzon’dan getiriyoruz ve bu da mantıya farklı bir tat katıyor“ dedi. Kaliteden hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini söyleyen Ceviz „Evimizdeki temizlik ve lezzetin aynısını dükkanımızda sunuyoruz. Özellikle cevizli mantı buralarda pek bilinmiyor. Yiyenler çok beğeniyorlar“ dedi.

40 yıl önce Sinop’dan göçen ve İzmir’de diş teknisyenliği yapan Yılmaz Türk de „Yıllardır özlemini duyduğumuz Sinop Mantısı’nı İzmirlilere sunmaktan çok mutluyum. Ramazan bittikten sonra Sinop Mantı Evi’ne olan ilgi dahada artacaktır. Evlere servis de yapılan bu mekanın hayata geçmesi ve yöresel yemeklerimizin burada yapılması sadece Sinoplular için değil, başta Karadenizliler olmak üzere tüm İzmirliler için de bir şanstır“ dedi.

Erdal Altuntaş 
Editör: Vitrin Haber