Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop’un Yöresel El Sanatları, tekne modelleri, kotra, bıçak, keten ve potansiyel turizm değerleri ve doğal güzelliklerinin sergilendiği fuarda stant büyük ilgi gördü. Birçok acente ve tur operatörleri ile görüşmeler yapılarak ilimiz tanıtım materyalleri ile otellerin broşürleri dağıtıldı. Standa gelen misafirlere organik kara üzüm suyu, nokul, kestane çikolatası ve pekmez helvası ikram edildi. Birçok misafir bu şekilde standı ziyaret ederek Sinop'a olan özlemlerini gidermeye çalıştığını belirtti.
Tosun, “Turizm basını ve turizm ailesinin de buluştuğu bu fuarda Sinop’a ilgi oldukça büyük oldu. Başta Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay, Müsteşar Yardımcımız Faruk Şahin, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere birçok il valisi, tur rehberi ve turizmciler fuarı ziyaret ettiler. Sayın Bakanımızın standımızı ziyareti esnasında kendisine Doğan Ülgen'in özenle hazırladığı ilimizi simgeleyen Deniz Çektirmesi maketinden oluşan özel bir tablo takdim edildi. Tabloyu çok beğendiğini dile getiren Sayın Bakanımız bu güzel tabloyu evinin en güzel köşesine asacağını söylediler. 
4 gün süren Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı'na İzmir'de ki hemşerilerimiz ile derneklerimiz standımızda ev sahipliği yaparak, ilimizin tanıtımına katkıda bulundular. Başta Dernek Başkanımız Hüseyin Ayrancıgil olmak üzere yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum. Turizm fuarları, illerin tanıtımında önemli bir rol oynuyor ve bu fuarlarda Sinop önemli bir çıta yakalamıştır. Katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz'e, Belediye Başkanımız Baki Ergül'e, İl Özel İdaremize, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

      

Editör: Vitrin Haber