Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 2019 yılının ilk sergisini açtı. Sinop Kültür Merkezinde açılan sergide, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan resim kursuna katılan kursiyerlerin yıl içerisinde hazırladıkları yağlı boya resimler, Sinopluların beğenisine sunuldu. Yaklaşık 80 resmin yer aldığı sergi 7 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Sergi açılışında konuşan Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Resim Kursu Eğitmeni Namık Kaya, birbirinden güzel resimleri hazırlayan kursiyerleri ile gurur duyduğunu söyledi. Kaya; “Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Resim kursu kursiyelerimizin 1 yıl boyunca hazırladığı çalışmaları, bugün açtığımız sergi ile Sinoplu vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Çalışmaların tamamı yağlı boya eserlerinden oluşmakta. Sergimizde yaklaşık 80 adet çalışma yer almakta. Sergimiz 7 Mart tarihinde sona erecek. Sergimizin yanı sıra kurumumuza maddi gelir sağlamak amacıyla bir de kermes düzenledik. Yine kursiyerlerimizin tarafından yapılan yiyecekler, sergimizin hemen yan tarafında kurulan alanda satışa sunulacak. Bu kermesten elde edilen gelir kurumumuza aktarılacak. Bunu bu sene ilk defa denedik. Eğer, bu yıl ki kermesimiz ilgi görürse bunu ilerleyen zamanlarda düzenleyeceğimiz sergilerimizde de tekrarlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında, sergide yer alan resimlerin satışından elde edilecek olan gelir ise kursiyerlerimize ait olacak” dedi.

Açılışta daha sonra söz alan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, birbirinden güzel çalışmaları hazırlayan tüm kursiyerleri tebrik etti. Altun; “Kurumumuz tarafından düzenlenen kermes ve sergi etkinliğimize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Resim öğretmenimiz Namık Kaya’nın kursiyerleri ile birlikte bizlere getirdikleri teklif üzerine bu sergimizi organize ettik. Gerçekten kursiyerlerimizin 1 yıl boyunca yaptıkları özverili çalışmalar sonucu ortaya çıkarttıkları bu güzel eserler bizleri ayrıca gururlandırdı. Verilen emeklerin, yapılan hizmetlerin fayda sağladığını görmek çok güzel. Bu anlamda bu güzel çalışmaları ortaya koyan tüm kursiyerlerimize ve kursiyerlerimize bu sanatı öğreten Namık Kaya hocamızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sergi açılışında konuşan Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya da, yılın ilk sergisinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kaya; “Bugün burada açılışını yapacağımız sergi, 2019 yılının ilk sergisi olacak. İnşallah yıl boyu daha birçok serginin açılışında yine bir arada oluruz. Geçtiğimiz yıl bunun örneğini gördük. Bu sergide emeği olan kursiyerlerimizden eğitmenlerimize kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların sonunda serginin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra sergide yer alan resimleri inceleyen katılımcılar, çalışmalar hakkında kurs eğitmeni Namık Kaya ve kursiyerlerden bilgi aldı. 

Sergi açılışına; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Kirendibi, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, Müdür Yardımcıları Mümine Şahin, İsmail Çelik, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara, CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan ile kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Vitrin Haber