11. Türkiye Tiyatrolar Buluşması İnkumu 2017, 7-11 Ağustos tarihleri arasında İnkumu Piknik Alanı'nda gerçekleşecek.

Etkinlikler kapsamında yurt dışından ve yurdun çeşitli illerinden toplam 32 tiyatro topluluğu Bartın'a giderek birbirinden güzel performanslarını Bartınlı tiyatro severlerin beğenisine sunacaklar. Buluşma için Bartın’a gidecek olan tiyatro toplulukları şunlar:"Ankara- Tiyatro Deli, Ankara Tiyatro Özgün Deneme, Ankara Üniversite DTCF Tiyatro Topluluğu, Artvin Tiyatro Göç, Artvin Çoruh Tiyatro Topluluğu, Azerbaycan Human Teatrı, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bartın Bölge Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu, Bartın-Özgün Ateş Sanat Merkezi,  Bitlis Sevgi Seli Tiyatrosu, Bursa Karakedi Tiyatrosu, Çorum Tiyatro 19, Edirne Rengahenk Tiyatrosu, Eskişehir Sanat Tiyatrosu, Hakkari Tiyatro Topluluğu, İstanbul Çocuk Kumpanya Gösteri Sanatları, İstanbul Geçici Tiyatrosu, İstanbul Şehirdışı Tiyatrosu, İstanbul Tiyatro Bahane, İstanbul Tiyatrofobi, İstanbul Tiyatro Gen, İstanbul Tiyatro Kare, İstanbul Tiyatro Pi, İstanbul Tiyatro Simurg, İzmir Hedef Tiyatro, Kıbrıs Güney Mesarya Halk Tiyatrosu, Kocaeli Tiyatro Kasabası, Mersin Labarya Tiyatrosu, Samsun Sanat Tiyatrosu, Sinop Hayaller Tiyatrosu ve Zonguldak Sanat Tiyatrosu.

32 tiyatro topluluğu ve 16 eğitmen ve konuşmacının katılacağı etkinliklerde atölye ve söyleşisi ile sokak ve sahne performansı sergilenecek. Piknik alanında gerçekleşecek olan tüm eğitim faaliyetleri ve oyunlar ücretsiz ve halka açık olacak.
Belediye Başkanı Cemal Akın, bütün Bartınlıları davet ettiği etkinlik ile ilgili açıklamasında, Bartın Belediyesi olarak sanata ve kültüre büyük önem verdiklerini belirterek bu çerçevede gerçekleştirilen organizasyon ve etkinliklerle halka en güzel şekilde hizmet verdiklerini söyledi. Akın, "Belediyemiz tarafından düzenlenen 11. Türkiye Tiyatrolar Buluşması İnkumu 2017 etkinliklerimizi 07-11 Ağustos tarihlerinde arasında gerçekleştireceğiz. Bu tarihler arasında yurt dışından ve yurdun çeşitli illerinden birçok tiyatro topluluklarını misafir edeceğiz. Tiyatro severler için dolu bir program hazırladık. Organizasyon kapsamında gerçekleşecek tüm eğitim faaliyetleri ve oyunlar ücretsiz ve halka açık olacak" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber