Avrupa Kültür Derneği koordinasyonunda Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkısıyla düzenlenen "Dördüncü Uluslararası Sinop Bienali (Sinopale 4)" 1 Ağustos'ta başlayacak.

Sinopale'nin genel sanat yönetmeni Melih Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük bienali olan ve kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan, Uluslararası Sinop Bienali'nin, yerli yabancı pek çok sanatçıya çalışma platformu oluşturacağını söyledi.

Sinopale'nin bu yılki kavramsal metninin, Avusturya'da yaşayan küratör Işın Önol tarafından "Gölgenin Bilgeliği: Bozulmuş Bilgi Çağında Sanat" başlığı altında yazıldığını aktaran Görgün, "Bu yıl etkinlik, sergi açılışının yapılacağı Tarihi Sinop Cezaevi, Lonca Kapısı, Arkeoloji Müzesi, Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi, Pervane Medresesi gibi tarihi ve kent merkezindeki mekanlarda gerçekleştirilecek" dedi.

Etkinlik programında, 40'a yakın yerli ve yabancı sanatçının katılacağı sergiler, atölye çalışmaları, belgesel sergiler, kent akademisi ve kent forumunun yer aldığını ifade eden Görgün, 1 Ağustos'ta başlayacak "Sinopale 4" etkinliklerinin 12 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber