Sinoplu ünlü karikatürist Seyit Saatçi İstanbul’da açtığı sergisiyle sanatseverlerle buluştu.

Ülkede ve dünyada yaşanan olayları, kendine has tarzı ile çizdiği birbirinden güzel karikatürlerle anlatan ve bu yönüyle Türkiye’de ve dünyada kendinden bahsettirmeyi başaran Sinoplu ünlü karikatürist Seyit Saatçi, birbirinden güzel karikatürlerini, düzenlediği sergi ile İstanbul’da sanatseverlerle buluşturdu. İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen sergiye vatandaşların yanı sıra birçok ünlü karikatür ustası da yoğun ilgi gösterdi. Ülke ve dünya çapında derece alan bir çok karikatüründe yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Seyit Saatçi, sergiye gösterilen ilgiye teşekkür etti. Kendi dünyasında karikatürü tanımlayan Saatçi; “Ülkemde ve dünyada yaşanan olumsuzlukları dillendirmek insani bir sorumluluktur. O halde popüler karikatür yerine içinde sanatsallığı barındıran çizginin içeriğini ortaya çıkaran, rengi ve biçimiyle olması gerekeni hayata geçirmektir. Bazı piyasa mizah dergilerinde boy gösteren kadını insan olmaktan çıkarıp aşağılayan, içi boş kendilerince eğlenceli karikatür mü yoksa toplumun sorunlarına eğilen, sosyal yaşamı irdeleyen siyasal karikatür mü? Anlatım, sonuca varış ise karikatür çoktan kulvarında koşusunu tamamlamış ve ipi göğüslemiş bir sanat olarak kendini gösterir. Dünyanın sonunu hazırlayan savaşa, yaşama alanlarını yok eden çevre katliamlarına, kısaca insana ve yaşama dair olan her şeye sahip çıkmaktır karikatür” dedi.

Sergide ayrıca albüm haline getirdiği karikatür kitabını da imzalayan ünlü karikatürist Seyit Saatçi’ye Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Eğitimci Yazar Şirin Özbilen ile İstanbul’da yaşayan Sinoplular tarafından çok sayıda çiçek gelirken Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ da bir kutlama telgrafı gönderdi.

Seyit  Saatçi’yi sergisinde karikatür ustaları Çarşaf Karikatür Okulu yöneticisi Raşit Yakalı, Karikatürcüler Derneği eski başkanlarından Canol Kocagöz, Coşkun Göle, birçok dizi ve sinema filmine imza atmış senarist karikatürcü Atay Sözer ve  Sinoplu dostları yalnız bırakmadı. 

Halen Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sinop Gençlik Merkezi  karikatür grubunun yöneticiliğini yapan Seyit Saatçi, genç öğrencileri ile birçok karikatür etkinliklerine katılarak, ulusal ve uluslar arası birçok başarılara imza attıklarını söyledi.  Bunlardan en önemli olanlarının dünyanın en büyük karikatür etkinliklerinden olan ve 2012-2013 yılında Güney Kore’de yapılan Uluslar arası Sicaco karikatür yarışmasında iki öğrencisinin; 2012-Doğa Zeren Sipahi-Student Prize ve 2013-Doğa Yılmaz –Student Prize ödüllerini kazanmaları olduğunu ifade eden Saatçi; “Bu iki öğrencimizi dünyanın bir çok ülkesinden gelen yüzlerce karikatürist arasından dereceye girerek en iyi öğrenci ödülünü Türkiye’ye ve ilimize kazandırmışlardır” dedi.

Elde edilen başarılarda kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen Gençlik Merkezi  Müdürü Ayhan ÖZHAN’ın çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Seyit Saatçi; “Ayhan müdürümüzün çalışmalarımızda bize desteği çok büyüktür. Kendilerinin ve Gençlik Merkezi çalışanlarının gösterdikleri ilgi ve değerli katkılarıyla daha birçok başarıya imza atacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın şeklinde konuştu.




Editör: Vitrin Haber