Sinoplu yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun kaleme aldığı, çocukların yeni kahramanı ‘Şakrak’ şimdi de animasyon filmi olarak eğitime katkıda bulunuyor. "Şakrak’la Sağlıklı Yarınlara" adlı kampanyanın çocuklarla buluşan animasyon filmi ‘EBA’da öğrencilerden tam not aldı.

Konuyla igili Bişnev Yayınları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan bilimsel araştırmalara göre ‘obezite ve aşırı kilonun’ kişinin bağışıklık tepkisini ve COVID-19 ile savaşma yeteneğini azalttığı belirlenmiştir. Ayrıca koronavirüsü mağduru birçok kişinin obez hastası olduğu tespit edilmiştir.

Kaliteli, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, bilinçli beslenme, doğal gıdalarda farkındalık ve fiziksel hareketler sağlıklı yaşam için önemlidir. Bu alışkanlıkları küçük yaşlarda edinmek, sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sunmak ve virüslere karşı direnç kazanmak için ‘SAĞLIKLI YAŞAM FARKINDALIK KAMPANYASI’ çocukların yeni kahramanı ŞAKRAK’la ORDU’dan başlatılmıştır.

Çocukların rol model aldıkları kahramanlardan; Türkiye’nin ilk, yerli ve milli kitap karakteri ŞAKRAK ile başlattığımız projenin hikaye kitabı ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Orbel A.Ş ve Bişnev Yayınları koordinasyonunda hazırlanmıştır. 

Düzce Üniversitesi ve Polonya Üniversitesi danışmanlığında hazırlanan kampanyamızın kitabı ve içerikleri; Prof.Dr. Mustafa Koç ve Uzm. Dyt. Ezgi Melody Kolay tarafından incelenmiştir.

ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR Hikaye Kitabı ve Animasyon Filmi ; COVİD-19’a karşı sağlıklı, dengeli beslenme konusunda dünya çocuklarını bilinçlendirmekte; eğitici, eğlendirici içeriğiyle ülkemizin doğal tarımını da tanıtmaktadır. Ülkemizin yeşilini ve mavisini temsil eden ‘ORDU’ ilimiz kampanyamızın model şehri olmuştur.

Ordu ilimizin tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, tarımını ve doğal, sağlıklı besinlerini tanıtan ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR hikaye kitabı 7’den 77’e herkese hitap etmektedir.

Yapılan bilimsel araştırma sonucunda çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandıran ve değerleri öğreten ŞAKRAK kahramanının yeni hikayesi ‘ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR’; Ordu ilini tanıtmakla kalmayıp, dünya çocuklarını virüslerden koruyucu, obeziteye karşı farkındalık oluşturan, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıran içeriklerden oluşmaktadır.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Beyefendi koordinasyonunda hazırlanan sağlıklı beslenme hikaye kitabı , yazar Ayşe Gül KARA ZORLU tarafından kaleme alınmış, Ordu’da geçen macera ve sürpriz şifrelerle okurların beğenisine sunulmuştur". 

Dünya çocuklarına sağlıklı beslenme konusunda model olan ve Ordu şehrimizin doğal besinlerini tanıtan ‘ŞAKRAK’la Sağlıklı Yarınlara’’ kampanyasının animasyon filmi RTÜK tarafından kamu spotu olarak onaylanmış ve tv ekranlarında yer almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA sisteminde yer alan ŞAKRAK 6 animasyon filmi, binlerce öğretmen ve öğrenci ile buluşarak gelecek nesillere sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmuştur.

Sağlıklı bir gelecek için okuduklarımızın ve yediklerimizin farkında olalım!
 

Editör: Vitrin Haber