Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe 5. İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında baskı dalında Bronz Madalya aldı.

147 KİŞİ, 2120 FOTOĞRAF İLE KATILDI
Her yıl düzenlenen Mersin Olba Fotoğraf Derneği’nin (MOF) organize ettiği  İbrahim Zaman Uluslararası Fotoğraf Yarışması 6 farklı kategoride gerçekleştirildi. Doğa, alışveriş, renkli, siyah beyaz, baskı renkli, baskı siyah beyaz dallarında yapılan yarışmaya 147 kişi 2 bin 120 fotoğraf ile katıldı. Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonunun  (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonlarının  (TFSF) desteklediği yarışmaya yüzlerce fotoğraf arasından SİFAD Başkanı Purçlutepe’nin “Balıkçı” adlı fotoğrafı baskı dalında Fiap Bronz, “Un İşçileri” adlı fotoğrafı Uluslararası Fotoğrafçılar Birliği ( UPİ) Ribbon ve ayıca “Nota ve Yıkım İşçileri” fotoğrafları da sergileme ödülüne layık görüldü.

Erdoğan Purçlutepe yaptığı açıklamada, böyle uluslararası bir yarışmada ödül almaktan onur duyduğunu ve Sinop ilinin en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.
Uluslarası yarışmalarda 100’e yakın ödül aldığını belirten Purçlutepe yarışmaya katılmakta ki amacının Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonunun (FIAP)’ın verdiği Artist (Sanatçı) FIAP , (AFİAP) unvanı alabilmek olduğunu ve bu unvan için gerekli şartlarını oluşturduğunu belirtti.  Yeni hedefinin ise Excellence (Mükemmellik) FIAP (EFIAP) unvanı almak.  Ekim ayı içerisinde başvurular yapılacak ve Aralık ayında sonuçlar açıklanacak. Sinop’ta bu unvanı alan ilk kişi olacağım içinde çok sevinçliyim.
 
 
Editör: Vitrin Haber