Boyabat Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Tarih Öğretmeni Orhan Okur’un danışmanlığı ve editörlüğünde ‘Genç Tarih Dergisi’ adında tarih dergisi çıkardı.

Kırk iki öğrenci ve yirmi altı araştırma yazısıyla yaklaşık sekiz aylık bir çalışma ile hazırlanan dergi, okuyucuların beğenisine sunuldu. Genç Tarih Dergisi’nin editörü Orhan Okur “Yıllardır planladığımız bir projenin bu yıl hayata geçmiş olması oldukça mutluluk verici. Bu çalışmada yer alan başta Genç Tarih Dergisi’nin genç yazarlarına yani öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Tamer Çelik “ Türkiye’de müstakil tarih dergisini lise öğrencilerinin çıkarması okulumuz için onur verici. Ayrıca dergide emeği geçen başta Tarih Öğretmenimiz Orhan OKUR olmak üzere öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime, velilerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

İlçenin son yıllarda eğitimde büyük atılım yaparak kaliteli bir seviyeye gelmeye başladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya; “Bu dergi bu açıdan örnek teşkil etmektedir. Dergi büyük emek harcanarak hazırlanmıştır. Emeği geçen okul idaresine, tarih öğretmenimize, öğrencilerimize, velilerimize ayrıca derginin basımında destekleri olan Çözüm Yayınlarına ilçe milli eğitim müdürlüğümüz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ise dergiyi incelediğinin ve çok beğendiğini söyledi. Bozdemir; “Dergimiz ilçemiz için hayırlı olsun. Büyük emek harcanarak hazırlanmış bir dergi. Derginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber