'Bir evlenme meselesi... Kiminle mi? Tabii karımla!' esprisi üzerine kurulu iki perdelik komedi oyununu ödüllü yönetmen Enes Cangül yönetti.

İlk olarak son günlerde ülkemizde yaşananlara değinen Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Ne anlatacağımı açıkçası bilmiyorum şu anda. Bir tarafta işimiz gereği yapılması gerekenler, diğer taraftan da sıkıntılı günler. Öncelikle son günlerdeki çocuk tacizi ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Ne ara ahlakımızı ve insanlığımızı bu kadar yitirdik çok merak ediyorum. İnsanın içi almıyor. Tüylerimiz diken diken oluyor. Bir an evvel doğru kanunları, cezaları koyalım da bu küçücük bedenlerin vebalini de taşımayalım. Ayrıca yaklaşık olarak bir aydır Afrin’de ülkemiz adına savaşan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve kahraman Mehmetçiklerimize selam olsun. Bu mücadelede şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum” dedi

Oyunda “NİKAH ŞEMSİYESİ” altına sığınan evlilerin hikayesinin anlatıldığını ifade eden Cangül, Oyunumuz samimi bir aile hikayesini anlatıyor ve herkesin kalbine dokunuyor. Ön yargısız her izleyici oyunda kendinden bir şeyler buluyor. Herhalde başarısı da buradan geliyor. Biz de oyunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta TBMM Katip Üyesi Sinop Milletvekilimiz Barış Karadeniz olmak üzere, oyunumuzun sponsorları “Kara-Pen” işletme sahibi Aydın Turan, “KARSU” işletme sahibi Fatih Kara ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Al ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Sinopluların kahkahalarını tutamadığı ve bir dizi komik olayın ustaca kurgulandığı oyunda, Kerem Urhan, Kübra Şanoğlu, Gül Nihal Akça, Osman Can Keyik, Mihriban Ceylan Çevik, Doğan Ceyhun ve Nermin Levend başarılı performans göstererek, izleyicilerden tam not aldı.
Editör: Vitrin Haber