Nazilli’de Sosyal etkinlikleri ve faaliyetleri ile tanınan NAMİMDER üyeleri hafta sonu tatillerini değerlendirmek için Sinop ve Samsun’a gezi düzenledi. İzmir Havaalanından uçak ile Samsun’a oradan da Sinop’a geçen Dernek üyeleri burada aslen Yenipazarlı olan Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile bir araya geldi. Sinop Cezaevi ve Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerinin türbesini gezen dernek üyeleri, vali Cengiz ile öğle yemeğinde bir araya da geldi.

Dernek üyesi Ali Fuat Durukan, vali Ahmet Cengiz’in kendilerini çok sıcak karşıladığını ve kendilerine meşhur Sinop mantısı ikram ettiğini belirterek, kendisine görevinde başarılar dileyerek teşekkürlerini iletti. Sinop’un tarihi ve turistik yerlerini gezen dernek üyeleri daha sonra ise Samsun’a geçti. Burada Canik Başarı Üniversitesini, Bandırma Vapurunu ve Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ta Samsun’da çıktığı iskeleyi ziyaret etti.

Gezinin çok yararlı geçtiğini belirten dernek üyesi Ali Fuat Durukan, bundan sonra da sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanında üyelerle birlikte gezilerin sürdürüleceğini belirterek, geziye katılanlara teşekkür etti.






Editör: Vitrin Haber