Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen 22. Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 24-26 Ekim 2018 tarihlerinde MSGÜ Bomonti Yerleşkesinde gerçekleştiriliyor.

İlki 1997 yılında Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün önderliğinde gerçekleştirilen ve her yıl ülkemizdeki bir üniversitenin Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen, geleneksel Uluslararası Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 15 yıl aradan sonra ikinci kez Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Sinop’ta gerçekleştirilen Balatlar kilisesi kazı çalışmalarının Başkanlığını yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Köroğlu Başkanlığında düzenlenen ve Uluslararası Öğretim görevlileri ile tarihçilerin katıldığı sempozyuma Sinop’tan davet edilen takı tasarımcısı Özgül Köksal; Balatlar Kazısı ile gün yüzüne çıkan mozaiklerden esinlenilerek hazırladığı “Mozaikten Yansıyanlar” adlı takı sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergi açılışına katılan sanatseverler yapılan tasarımların geleceğe ışık tuttuğunu belirterek tasarımcı Özgül Köksal’ı başarılı çalışmasından dolayı tebrik etti.

AMACIM TARİHİMİZİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK
Tasarım çalışmalarındaki temek amacın kentin tarihini gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten tasarımcı Özgül Köksal, yaptığı tasarımların kentin tanıtımına da katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Köksal; “Çalışmalarında öncelikli hedefim tarihimizin gelecek nesillere aktarılması. Ayrıca yaşadığım şehrin tanıtımına katkı sağlamak diğer bir amacım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine ve değerli hocalarına bizleri burada sanatseverlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Sinop’ta açacağım sergiyle tasarımlarımı sanatseverlerle buluşturmak istiyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber