Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek kültürüne katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren Konya GastroFest'e Sinop mutfağı damgasını vurdu.

Festivale Uluslararası Gastronomi Federasyonu (UGEF) ekibinde yer alan Sinoplu lezzet ustası Halime Şahin 'Halk' kategorisinde Sinop Mantısı ve Kestane Baklavası ile 2 altın madalya aldı. Yine federasyon üyeleri; Nurdan Yorulmaz, Kübra Karaca, Muhammed Çimen, Emrah Demirpolat, Modern Türk Mutfağı dalında birer gümüş madalya aldı. Böylelikle UGEF ekibi 6 madalya ile başarılarını taçlandırmış oldu. 

İki altın madalya ile Sinop'un bir kez daha ismini duyurmanın sevinci ve mutluluğunu yaşadığını belirten Halime Şahin; "Bu başarı hepimizin. Bir kez daha memleketimin adını duyurmanın onurunu yaşadım. Bu arada Ankara Sinoplu Dernekler Federasyonu'ndan (ANSİDEF) Hasan Aktaş, Metin Çağlar, Bayram Yıldırım, Adnan Çıkrıkçıoglu'na da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün gün yanımızda bizlere destek oldular ve benim için çok büyük sürpriz oldu. Duygulu anlar yaşadım" dedi.

3 gün süren festivalde ziyaretçiler, alana kurulan stantlarda Konya mutfağı ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden yemekleri deneyimleme imkanı buldu. Katılımcılar Sinop yöresine ait lezzetlerini de tatma fırsatını yakaladı.

Editör: Vitrin Haber