“Doğal Güzellikleriyle Sinop” temasıyla Sinop Valiliği ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen “Kadrajımdan Sinop” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın konusu, Sinop ilindeki ormanlar, göller, yaylalar, bakir köyler, dereler, şelaleler ve birçok doğal güzelliği gösteren belgesel niteliğindeki fotoğraflar olacak. Yarışmanın amacı ise, fotoğraf sanatı aracılığıyla Sinop ili sınırları içerisinde yer alan doğal güzelliklerin belgelenmesi, Sinop’ta turizme kazandırılabilecek yerlerin kayıt altına alınması olarak değerlendiriliyor.

Bu kapsamda Yarışmanın Jüri Üyeleri tarafından, Vali Erol Karaömeroğlu’na makamında ziyaret gerçekleştirildi. Yarışmanın başlangıç startı Vali Karaömeroğlu’nun yüklediği fotoğraf ile verildi. 

Fotoğraf yarışması, tüm profesyonel fotoğrafçılara açık ve ücretsiz olacak. Yarışmacılar 31 Kasım tarihine kadar çektikleri fotoğraflar ile katılım sağlayacaklar, bu tarihten çekilen fotoğraflar yarışmaya dahil edilmeyecek.

Yarışmacılar 4 adet Sayısal Renkli veya Siyah-Beyaz eserle yarışmaya eserle yarışmaya katılım sağlayabilecek. 

Sinop ili, ilçeleri ve köylerinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla yapılacak yarışmada kazananlara ödüller verilecek.

“Kadrajımdan Sinop”  Ulusal Fotoğraf Yarışma Ödülleri ise şöyle; Birincilik Ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL, jüri özel ödülü 1.000 TL.

Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacılar http://www.kadrajimdansinop.com web sitesinde başvuru bölümünde başvurusunu yaparak yarışma için ön başvuru yapmak zorunda. Yarışmanın genel şartları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyen kişiler buraya tıklayarak erişim sağlayabilir.

Editör: Vitrin Haber