Tuncer Cücenoğlu’nun “Kadın Sığınağı” adlı oyununu Ekim ayında Sinop’ta sahneleyen Bektaşağa Köyü Kadın Tiyatro Topluluğu Şubat ayında İstanbul’da izleyenlerle buluşacak. 

Son günlerde daha da fazla önem kazanan “kadın” meselesini ele alan “Kadın Sığınağı” oyununu köyün kadınları olarak, kendi çığlıkları ile dillendiren Bektaşağa Köyü kadınları aynı zamanda tiyatronun evrensel dili üzerinden preferiden sesleniyorlar. Mine Batur’un yönettiği ve kolektif bir çalışmanın ürünü olarak sahneye konulan oyun, köyün imeceye dayalı ortak üretim çabasını da bizlere göstermekte.

Şubat ayında İstanbul’da sahnelenecek olan oyun 11 Şubat Pazartesi saat:20.00’de Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, 12 Şubat Salı saat:20.30’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi ve 13 Şubat Çarşamba saat:20.30’da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde izlenebilir.

Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı “Kadın Sığınağı” oyununu yöneten Mine Batur, afiş tasarım Seyit Saatçi, Ses-Işık Abdullar Özer.
Oyuncular ise; Dudu: Melahat Kandemir, Fidan: Ecem Ünsal, İzmirli: Remziye Gümüş, Güllü: Gülay Yavuz, Cezayir: Meliha Özkaptan, Deniz: Filiz Cicibaşoğlu, Dernekçi Nazan: Can Ergün, Psikolog : Fisun Akay, Müdür: Gülhan Aydemir, Zilfo: Ecem Yavuz, Hatun: Şirin Özbilen, Şiir: Muzaffer Gençdoğan.


 

Editör: Vitrin Haber