Sinop arkeoloji müzesinde düzenlenen serginin açılışına Sinop valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Kültür Truzim Müdürü Hikmet Tosun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, İş-Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, İl Sağlık Müdürü Abdullah Cesur, kurum amirleri öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış öncesi, fotoğraf sanatçısı ve Sergi Koordinatörü Kenan Kaya, vakfın ve botanik bahçesinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek serginin hazırlanmasındaki amacını anlattı.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz ise sergiyi Sinop’taki sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çevre bilincinin ülkemizde yerleşmesi ve oluşmaya başlamasının tarihi çok eski değil. 20- 30 yıllık bir geçmişi var. Yakalayabildiğimiz kurtarabildiğimiz kadar çevre ve doğa zenginliklerimizi kurtardık. Bundan sonra biraz daha arkadan daha bilinçli bir nesil geliyor. Bu tür sergiler de çevre bilincini çevre hassasiyetini artıracak. Bu anlamada herkes üzerine düşeni yaparsa evlatlarına solunabilir bir hava kullanılabilir bir çevre, içilebilir bir su bırakabilirse işte bu bizim için en önemli servet. Bu tür bir kültürel faaliyeti yapmanızdan dolayı vakfınıza gönülden teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.  Sadece ülke içinde değil ülke dışında da umarım bu güzel sergiyi yabancı ülkelerle de paylaşırsınız" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Ahmet Cengiz öğrencilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Sergi Koordinatörü, Kenan Kaya tarafından sergilen fotoğraflarda yer alan çiçekler hakkında misafirlere bilgi verdi. Sergide, Osmanlı'da bahçe, çiçek çeşitliliği kültürü davetlilerin olduğu kadar Vali Ahmet Cengiz’in de oldukça ilgisini çekti.






Editör: Vitrin Haber