Hans Christian Andersen’in masalından uyarlanan “Kral Çıplak” hep yeni kıyafetler giymek isteyen, gösteriş düşkünü bir kralın doğum günü için giyeceği kıyafete karar verememesiyle başlıyor. Böylece halkın içinden iki kişi, krala bir ders verme niyetiyle, terzi kılığına girerek saraya girerler ve krala kendisi için sadece akıllıların görebileceği çok özel bir elbise yapacaklarını söylerler. Aklın her şeyin üstünde ve asıl güzelliğin insanın kıyafetlerinde değil içinde olduğu, bazen güvendiğimiz kişilerin kendi çıkarları için bizi yanlış yönlendirebileceği ve bunu aklımızla aşabileceğimiz, doğru bildiğimizi söyleyebilecek kadar cesur olmamızı konu alan oyun hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor.

Enes Cangül, Murat Taşdemir, Elçin Göçgün, Selahattin Güngör ve Şevval Çetin’in rol aldığı oyunun yönetmenliğini Hayaller Tiyatrosu oyuncularından Erhan Baylan yapıyor.
Zıpzıp Baba sponsorluğunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla sahnelenecek olan “Kral Çıplak” adlı çocuk oyunu, 19 Mart Pazar günü saat 16:00’da Halk Eğitim Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.
Editör: Vitrin Haber