İl Genel Meclisi AK Parti Sinop Grup Başkanvekili Veysel Şahin’in yazdığı “Türkiye Gürcülerinin Dünü Bugünü” kitabı çıktı.

Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan ve Sinop’ta yaşayan Gürcülerin tarihi ve sosyokültürel yaşamı üzerine incelemelerin yapıldığı kitap, bilimsel bir kaynak niteliği taşıyor. 

Sinop İl Özel İdaresi Tesislerinde düzenlenen bir basın toplantısı ile kitabın tanıtımını yapan İl Genel Meclisi AK Parti Sinop Grup Başkanvekili Veysel Şahin, kitabın, Gürcüler üzerine kapsamlı olarak yapılan araştırmalar arasında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

Şahin; “Bu çalışmaya ilk olarak,  Sinop Gürcülerinin sosyokültürel ve ekonomik yaşamlarının incelenmesi yönünde yüksek lisans bitirme tezim olarak başlamıştım. Çalışma esnasında, çalışmaya katkı sunan ve tanıdığım diğer Gürcü dostlarımızdan gelen büyük talep doğrultusunda, bitirdikten sonra tezimizin kitaplaşma fikri ortaya çıktı. Biz de yeni ekleme ve düzenlemeler ile tezimizi kitaba dönüştürdük. Çalışma yaklaşık 4 yıla yakın bir zaman aldı. Eseri hazırlama sürecinde geniş ölçekli bir saha çalışması yaptık. Sinop’ta yaşayan Gürcü vatandaşlarımızla birebir sohbet ettik. Hanelerine misafir olduk. Bununla birlikte bilimsel anlamda çok sayıda eserden faydalandık. Kitap, birinci bölümü teorik, ikinci bölümü saha çalışması olan akademik bir eser oldu.  Sonuçta, Cumhuriyet tarihinde bu konuda saha çalışması yapılan sayılı eserler arasına girdi ve Türkiye’de serilerinin arasına giren bir kitap olmuş oldu. Güzel bir eser ortaya çıktığını düşünüyorum. Sinop ilimiz adına da değerli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda bu eserin hazırlanışına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Eserin, Sinop kültürü ve bilim dünyasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Tanıtım toplantısına İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Genel Meclis üyeleri ve Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun katıldı.
Editör: Vitrin Haber