Gezici festivalin Dünya sineması bölümü bu yılda uluslararası festivallerde boy göstermiş değişik coğrafyalardan farklı hikayeleri bir araya getiren filmleri kapsıyor. Amerika Büyükelçiliği ve Avusturya Büyükelçiliğinin katkıları ile düzenlenen Dünya sineması bölümünde Chavela, Düğün Davetiyesi, Erkekler Ağlamaz, Hayaletler Kenti, Melekler Beyaz Giyer, Mutlu Son, Tarihsiz, İmzasız, Mekanlar ve Yüzler gibi önemli filmler gezici festivalin Dünya Sineması seçkisinde yer alıyor.
Ulusal düzeyde en yeni, heyecan verici ve bol ödüllü filmler izleyenler ile buluşacak olup İşe Yarar Bir Şey, Körfez, Sarı Sıcak gezici film festivali kapsamında izleyenler ile buluşacak. 

8 Aralık Cuma günü saat 19:00 da ‘’İşe Yarar Bir Şey” adlı açılış filmi ile başlayacak gösterimler 9 Aralık Cumartesi günü 13:00 de ‘’Mutlu Son” – Saat 16:00 da ‘’Politeknik” ve Saat 19:00 da ‘’Daha” adlı film ile devam edecek. Dünya sinemasından uluslararası festivallerde boy göstermiş, değişik coğrafyalardan faklı hikayeleri bir araya getiren filmleri kapsıyor.
Film Festivalinin biletleri ve diğer etkinlikleri hakkında bilgiler önümüzdeki günlerde paylaşıma açılacak.
Editör: Vitrin Haber