Gerze’de ilçe Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği ekipleri tarafından program düzenlendi. 

Gerze Festival Alanı’nda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı. THM Korosu Solistlerinin seslendirdiği eserlerle başlayana programda daha sonra Halk Oyunları Topluluğu Çocuk Grubu, Sinop Yöresi performansını sergiledi. 

Saz ve söz üstatlarının birbirinden güzel performansları izleyicilerden takdir toplarken, Halk Oyunları Topluluğu Yetişkin Grubumuz ise sergilediği muhteşem koreografi ve performansla uluslararası seviyede bir gösteri gerçekleştirdi.
Türk ezgilerinin yaşandığı gecenin sonunda ilçe Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ekip şefleri Ali Ertürk ve Nusret Semih Beşcanlar’a çiçek takdimi için sahneye davet edildi. 

Burada kısa bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, kendilerine eşsiz bir gece yaşatan Gerze Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği ekiplerine teşekkür etti. Şensoy; “Bu özel geceyi bizlere sunan kıymetli şeflerimize ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bu gece hepimize tüm Gerzeli hemşehrilerimize festival gibi bir gece yaşattılar. Bu geceye katılım göstererek, ekiplerimizin uzun ve özverili emeklerinin karşılığını verdiğiniz için siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu akşam burada oluşturduğunuz kalabalık ve coşku paha biçilemez. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Türk Halk Oyunları Bölümü ve Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen bu özel gece, hep birlikte oynanan oyun havaları ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber