Ali Ertürk direktörlüğündeki Gerze Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bosna-Hersek Federasyonunun, Tuzla Kantonu’nun Lukavica Kasabası Maglaj kentinde düzenlenen Halk Oyunları Festivaline katıldı. Zaman zaman yurt dışında gerçekleştirilen etkinliklere katılımın sağlandığını belirten Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun yine bir yurt dışı festivalinde ilçeyi başarı ile temsil ettiğini söyledi. Belovacıklı; “Kültürümüzün değişmez öğesi olan Halk Oyunlarımız Belediyemizin katkılarıyla yurt dışına taşınıp tanıtılmaya devam ediyor. Bosna-Hersek Federasyonunun, Tuzla Kantonu’nun Lukavica Kasabası Maglaj kentinde düzenlenen Halk Oyunları Festivalinde Ali Ertürk yönetimindeki Belediyemiz Halk Oyunları Topluluğu çeşitli gösteriler sergileyerek bir kez daha herkesi büyülemeyi başardılar” dedi. 

Gerze Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibinin sergiledikleri gösterilerin hem bölge halkı hem de festivale katılan diğer konuk topluluklar tarafından ilgi ile izlendiğini belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilerleyen dönemlerde bu tür etkinliklere katılımın sağlanacağını ifade etti. Belovacıklı; “Üç gün süren festivalde ekibimiz ilk gün Lukavica bölgesinde festivalin açılış kortejine katıldı. Açılış kortejinde diğer katılımcı ülke ekipleriyle birlikte yöresel kıyafetler ve halk müziğimiz eşliğinde yürüyüş gerçekleştirilirken, gecenin ilerleyen saatlerinde ise Karadeniz yöresinden oyunlar sergilendi.

Festivalin üçüncü gününde ise, Tuzla Kantonunun Lukavica bölgesinde yine açılışa katılım sağlandı. Kortejin ardından ekibimiz Karadeniz, Ege ve Doğu Anadolu Bölgelerinden oyunlar sergileyerek izleyenleri büyüledi.

Festivalin son gününde Tuzla Kantonunun Maglaj kentinde spor salonunda yine yurdumuzun çeşitli yörelerinden oyunlar sergileyerek büyük beğeni topladı” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber