Sinop Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri sahneye koydukları “Kör Dövüşü” adlı tiyatro oyunuyla profesyonellere taş çıkarttı. 

Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen 6. Bahar Şenlikleri kapsamında Tiyatro kulübü öğrencileri, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Tiyatro Kulübü Danışman hocası Yrd. Doç. Dr. Zafer Karslı ve Yönetmen Bahadır Bulut Benli’nin sahneye taşıdığı “Kör Dövüşü” adlı oyunu seyirciyle buluşturdu. İlk olarak Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sahne alan ve burada sergiledikleri oyun hükümlü ve tutuklular tarafından büyük beğeni toplayan öğrenciler daha sonra Gecekonduda yaşayan insanların büyük umutlarla, Köyden Kente gelişini ve oturdukları gecekonduda yaşadıkları dramı ele alan “Kör Dövüşü” adlı oyunu ile Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tiyatro severle buluştu. Dramatik komedi yönü ön planda olan oyun sırasında seyirciler, kimi zaman gülerken, kimi zamanda hüzünlendi.  2 perde halinde oynanan oyunda genç oyuncular bütün kabiliyetlerini sergileyerek, göz doldurdu. Oyunu izleyen seyirciler, genç oyunculara takdir ve tebriklerini coşkulu alkışlarıyla gösterdi. 

Oyun sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet Duran, genç tiyatrocuları tebrik ederek oyuncular adına Tiyatro Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Karslı’ya çiçek takdim etti. 
Ayrıca Üniversitenin Yetenekli oyuncuları önce 9 Eylül Üniversitesinin daveti üzerine 13 Mayısta 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Festivalinde daha sonra ise Çeşme Belediyesinin daveti üzerine Çeşmede sahne alacakları belirtildi.  

Editör: Vitrin Haber