Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, bünyelerinde verilen kurs ve programlar hakkında bilgiler verdi. 2010 yılında kurulan Telvin Sanat Akademinin ‘’resim, enstrüman, bale, dünya toplum dansları, drama, tiyatro, anlayarak hızlı okuma ‘’ kursları ve alanında uzman kadrosuyla, atölye disiplini çerçevesinde sanatsal etkinlikler eğitimi veren, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’’na bağlı bir sanat okulu olduğunu söyleyen Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, Telvin Sanat Akademinin faaliyete başladığı andan itibaren her yaş grubundan yaklaşık  2 bin 700 kişiye eğitim verdiğini belirtti.

Karslı; “Kurslarımızda kişinin sanat eğitimi alması onun doğaya karşı daha duyarlı olmasını, sanat eserlerinden haz almasını sağlayarak yaşadığı çevreye olan farkındalığını artırmaktadır. Bu ilkeyi benimseyen kursumuzda amacımız, yetişen ve yetişmiş kuşaklara sanatın yaşamdaki yerini ve önemini anlatıp, var olan potansiyellerini geliştirerek yaratıcı yanlarını ortaya çıkarmaktır.
Telvin Sanat Akademi’nin  prensipleri; evrensel nitelikte eğitim yaparak, her yaştan bireyin yaşamını sanatla işlemek ve geleceğin aydın sanatçılarını yetiştirmek üzerine kuruludur.
Faaliyete başladığı andan itibaren her yaş grubundan yaklaşık  2 bin 700 kişi eğitim almıştır. Eğitim vermenin yanı sıra etkinliklerimizde yapılmaktadır” dedi.

KURUMUMUZDA İLK AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE SEÇTİKLERİ SANAT DALINI SEVDİRMEKTİR
Kurumlarında kurslara katılan bireylerin ilgi alanlarına göre kurs seçmelerine yardımcı olduklarını kaydeden Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, kurum olarak ilk amaçlarının öğrencilere seçtikleri sanat dalını sevdirmek olduğunu söyledi. Karslı; “Düşüncemize göre birey sevdiği ve zevk aldığı sürece yaptığı işte başarılı olur. İşte bu yüzden her yaştan birey de kurumumuzda eğitimine devam etmektedir.

Pedagojik formasyon eğitimi de almış olan deneyimli öğretmen kadromuz öğrenciler ile sağlıklı bir iletişim kurup her öğrencinin karakteri ve algılaması doğrultusunda öğrencinin yadırgamayıp kolay benimseyeceği metotlar ile ilerlemeyi uygun görmektedirler.
Böylece öğrenci bunu yapılması gereken zorunlu bir iş olarak değil keyifli zevkli bir ders olarak görecek ve kendisini zorlamadan disiplinli ve doğru bir çalışma sistemi içerisine girecek ve bu doğru çalışma sistemi ile kısa sürede seçtiği sanat dalında başarılı olacaktır” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE VE LİSEYE GİRİŞTE EK PUAN MEB ONAYLI KURSLARDAN GEÇİYOR
Bünyelerinde verilen kursların milli eğitim bakanlığı onaylı olduğunun altını çizen Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, bunun da kişiye öğrenim hayatında birçok artı kazandırdığını ifade etti. Karslı; “Öğrencilerimize Özel Telvin Sanat Akademi Yetenek Kursu olarak neden  “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı” bir kursu tercih etmeleri gerektiğini paylaşmak istedik; Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kursların yasal olarak denetlendiğini ve tamamen yasal statüde eğitim verdiğini belirtmekte fayda görüyoruz. Bizim gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurslarda eğitmenler titiz bir eleme sonucunda görevlendirilir. Eğitmenin doğru bir eğitim verebilmesi için gerekli tüm standartlar sağlanır ve onay alınır. Programların ön görülen bitirme süresini tamamladıktan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavı geçtikten sonra MEB onaylı kurs bitirme belgesine sahip olursunuz.

Bakanlığın başlattığı çalışmaya göre, öğrencilerin sosyal yaşamı desteklenecek, sanat, spor ve bilimsel çalışmalar için de öğrenciler teşvik edilecek ve sınavlarında başarılarının yanında ek puan alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni sistemde öğrencilerin istedikleri okullara yerleşmesinde sadece diploma notu ve ortak sınav sonuçları değil ders dışı aktiviteleri de etkili olacak. 
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurslar burada kaçak kurslardan bir adım daha öne çıkıyor” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber