Sinoplu Fotoğrafçı Volkan Atılgan, Moskova’da düzenlenecek olan Kent Müzeleri Komitesi CAMOC,2015 yılı konferansında Sinop Kent Müzesine dair bir sunum gerçekleştirecek. 

Fotoğrafçı Volkan Atılgan 2-4 Eylül tarihleri arasında Moskova’da gerçekleşecek olan Uluslararası Müzeler Konseyi ICOM’un, Kent Müzeleri Komitesi CAMOC,2015 yılı konferansının bu yılki teması olan “Bellek ve Göç” başlığı doğrultusunda Sinop’ta kurulması planlanan kent belleğinin kurulmasına yönelik 3 Eylül 2015 günü saat1 4:30 / 15:30 arası gerçekleşecek olan oturumda Sinop Kent Müzesine dair bir sunum gerçekleştirerek uluslararası bir başarıya imza atacak.
Fotoğrafçı Volkan Atılgan’ın Kent Belleği, Kent Mirası kapsamında Ayancıklı ailelerin fotoğraf albümlerinden oluşturduğu, Türkiye’de ilk defa yurt içi ve yurt dışında gezici kent belleği fotoğraf sergisi olma özelliği taşıyan Tarabalar “Bir Ayancık Belgeseli Sergisi” artık bir kentin geçmişinin aydınlığının günümüze ulaştığı, kenti var eden tüm etnik unsurları yok saymadan, onlara ait kültürel geçmişin kenti kent yapan tüm unsurlarını da içine almış kucaklamış bir “Kent Belleği Projesi” haline geldi. Bu proje için en önemli adım olan Uluslararası Müzeler Konseyi ICOM’un Kent Müzeleri Komitesi CAMOC 2015 yılı göç temalı konferansında Sinop Kent Müzesi Sinop’u Sinop yapan tüm unsurlarıyla Tarabalar’ın sunumu ile dünyaya açılmış olacak. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Volkan Atılgan, Moskova’da uluslararası bir organizasyonda Sinop’u temsil etmenin büyük bir onur olduğunu belirterek kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Atılgaz, hem yurt içinde hem de yurt dışında bir çok organizasyonda Sinop’u tanıtmaya devam edeceğini belirterek bir taraftan da yeni projeler üzerinde çalışmalar yaptığının müjdesini verdi.

Ortaya koyduğu çalışmalarla Sinop’un gururu olan fotoğrafçı Volkan Atılgan yerel ve ulusal basında kültürel projeleriyle sıklıkla yer alırken özellikle ulusal ve uluslararası kültürel yayınlarda fotoğrafçı Volkan Atılgan’ın çalışmalarıyla yakından ilgileniyor. 
Editör: Vitrin Haber