İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun yaptığı açıklamada, “Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Avrupalı Seçkin Destinasyonlar’ (European Destinations of Excellance) projesinin 2013 yılı teması ‘Erişilebilir Turizm’ olarak belirlenmiştir. Projenin Türkiye’de uygulanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilidir. Bu yetkiye bağlı olarak Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Türkiye Ulusal Destinasyonu seçme süreci başlatılmıştır. Ulusal teklif çağrısı duyurusu Bakanlığımız http://www.kultur.gov.tr/TR.27065/haberler-duyurular.html ve http://eden.kulturturizm.gov.tr internet sitesinde yayınlanmıştır.

Kısa adı EDEN olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar yarışmasının amacı, her yıl bir tema çerçevesinde düşük turist yoğunluğuna sahip saklı turizm alanlarının ortaya çıkarılması ve bir ağ sistemiyle tanıtımlarının yapılmasıdır. Bu yıl belirlenen “Erişilebilir Turizm” teması ile amaçlanan, turizm aktivitesi için engel teşkil eden fiziksel kısıtlamaları ve dezavantajları azaltan, engellilerin çocukların ve yaşlıların rahat erişimini sağlayan destinasyonların belirlenmesidir. Teklif çağrısında ayrıntıları yer alan bu özellikleri sağladığını düşünen destinasyonlar bu çağrıya başvurarak EDEN Türkiye Ulusal Destinasyonu için aday olabilirler.

Türkiye Ulusal Destinasyonu, ilan edilen kriterler çerçevesinde başvuran adaylar arasından, Bakanlığımızda oluşturulan bir değerlendirme komisyonu tarafından belirlenecek olup, kazanan destinasyon hem yurt içinde 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu ödül töreninde, hem de yurt dışında Avrupa Komisyonu tarafından Brüksel’de düzenlenecek ödül töreninde ülkemizi temsil edecek ve tanıtımını yapabileceklerdir.

Ulusal teklif çağrısına ilgili kamu kuruluşları, kar amacı gütmeyen tüzel kişiliğe haiz kuruluşlar (yerel birlikler, odalar, meslek birlikleri, sendika birlikleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler gibi) projelerini hazırlayarak katılabileceklerdir” dedi.

   
    
                                                                             
 

Editör: Vitrin Haber