Sinop'ta engellilerin yaptığı el emeği ürünler Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan sergiyle görücüye çıktı. 

Sinop Belediyesi Yaşlılar Dinlenme Evi bahçesinde Sinop Valisi Köksal Şakalar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş tarafından açılış kurdelesi kesilen sergide, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne devam eden engellilerce yapılan çok sayıda el sanatı ürünler yer alıyor. 

Serginin bir hafta boyunca açık kalacağını belirten Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen, engellilerin merkezde seramik ve benzeri dallarda çeşitli atölye çalışmaları gördüğünü belirterek, yine engellilerin Halk Eğitim Merkezinde el sanatları, tel kırma, takı-tasarım gibi kurslara katıldığını söyledi. 

Bu kurslarda yaptıkları ürünleri düzenledikleri sergiyle Sinopluların beğenisine sunduklarını kaydeden Berrin Gürleyen, "Bu yıl yaptığımız ürün çalışmalarını yaz sezonuna taşımak istedik. Bir haftalık süre içerisinde yapılan yüzlerce ürün satışa sunulacak. Elde edeceğimiz gelirle çocuklarımıza bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

Açılış ardından Vali Köksal Şakalar, sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Şakalar, engelliler ile uzun süre sohbet etti. Programda sergiye katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İşkur İl Müdürü Asaf Çalışır, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, Gençlikspor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, idareciler, öğretmenler ve Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde kalan öğrenciler ve yetişkinler katıldı.
Editör: Vitrin Haber