Sinop, Okul Sporları Gençler Halk Oyunları Türkiye birinciliği yarışmalarına ev sahipliği yaptı. 

Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya 34 farklı ilden halk oyunları ekipleri katıldı. Düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda gençler birincilik için mücadele etti. 
Yarışma öncesi bir konuşma yapan Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş; böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Açıkbaş; “Çok uzaklardan gelen öğrenci arkadaşlarımız ve hakem arkadaşlarımız, Türkiye’nin en mutlu kenti olan Sinop’a hepiniz hoş geldiniz. Halk oyunları gönül işidir, halk oyunları sevda işidir. Halk oyunları geçmişteki birikimimizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi geleceğe aktarmaktır. Bugün burada misafir ettiğimiz halk oyunları ekiplerimiz geçmişteki birikimimizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi bugün burada bizi aktaracaklar. Bizler sizleri burada misafir ettiğimiz için mutluluk duyuyoruz” dedi. 

EN BÜYÜK AMAÇ, GENÇLERİMİZİN KAYNAŞMASI
Daha sonra konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporlarından Sorumlu Şube Müdürü Nuri Kılıç, bu organizasyonlardaki en büyük amacın, farklı bölgelerde yaşayan gençlerin birbirleri ile kaynaşmalarının sağlanması olduğunu söyledi. Kılıç; “2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Türkiye çapında 55 branşta okul sporlarını organize ediyoruz. Öncelikle illerde halk oyunları il birincilerimizi seçiyoruz. 11 grup merkezimizde de bu birinciler arasından seçmeler yapıldı ve her grup merkezinden dereceye giren takımlarımız da buraya geldiler. Şuanda Sinop’ta Türkiye finali yapılıyor. Yarışmalar, düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecek. Burada en büyük amaç ülkemizin değişik illerinde, değişik bölgelerinde yaşayan gençlerimizin kaynaşmaları. Edirne’den Karsa, Hakkari’den Sinop’a kadar birçok ilden çocuklarımız bu organizasyonlarda bir araya geliyorlar ve kaynaşıyorlar. Bugün de 34 farklı ilden çocuklarımız Sinop’ta mücadele edecek. Bu mücadelelerinde yeni dostluklar yeni arkadaşlıklar da edinecek. Ben, başta Sinop Valimiz Sayın Köksal Şakalar olmak üzere, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Kazım Açıkbaş’a kurum personellerine ve tüm Sinop halkına bizlere gösterilen misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bizleri ve tüm takımlarımızı gerçekten çok güzel bir şekilde ağırladınız. Hepimiz buradan mutlu bir şekilde ayrılacağız. 
Renkli görüntülere sahne olan yarışma sonucunda düzenlemeli grupta Artvin Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi birinci olurken, Gençler Grubunda ise Kilis Mehmet Hanifi ve Ökkeş Çümbüş Anadolu Lisesi birinci oldu. 
Yarışmacılar ödüllerini protokol ve jüri üyelerinden aldı. 


 

Editör: Vitrin Haber