Emekli öğretmen Cahit Yardım, kendisinin hazırladığı ve içerisinde Osmanlı padişahlarının saltanat yıllarını anlatan takvime sponsor arıyor.
 
Türkiye'de ilk kez bu türlü donanımlı bir takvimin hazırlandığını kaydeden Cahit Yıldırım, hazırladığı takvime destek verildiği takdirde, ecdada karşıda önemli bir hizmetin yerine getirileceğini vurguluyor. 

İLK KEZ BEN YAPTIM
Emekli öğretmen Cahit Yıldırım çalışmasını şöyle özetledi; "Özellikle okullarda ilkokul 4’üncü ve 5’inci sınıflarda, ortaokullarda, liselerde sınıflara asılarak bilgi edinme açısından kullanılabilir. Ayrıca büyük firmalar sponsor olacak şekilde takvim üzerinde sponsorluk alanı oluşturularak anlaşma yapılabilir. Kalıcı bir bilgidir. Bu projeyi Türkiye’de ilk yapan benim. Bu anlamda Sinoplulardan da bu projeyi sahiplenip destek vererek bir sponsor ile anlaşılabilir. Bu projem her yıl dönüşümlü olarak devam edecek. Özellikle padişahların saltanat yıllarını anlatan bir takvim çalışması yoktu. Bunu ben tamamlayarak bir bütün haline getirdim okullara vermek için. Sinop’ta Keleşoğlu İnşaat ilgilendi takvim çalışmamla ilgili. Bu konuda çalışmama çok ciddi anlamda yaklaştılar bana sponsor olabileceklerini düşünüyorum. 

OKULLARDA VE RESMİ KURUMLARDA BULUNMASI GEREKEN BİR KAYNAK
Bütün resmi kurumlarda kullanılabilen bir takvimdir. Çalışmam tamam fakat ekonomik nedenlerden dolayı takvimi basamadım. Bir sponsor bulabilirsem eğer bu örnek olarak yaptığım takvimi çoğaltıp dağıtmak istiyorum. Bu takvim Sinop’ta ve Türkiye’de ilk olacak. Benim yapım zaten ilkleri bulup ilkleri yapmak"

Emekli öğretmen Cahit Yardım, 2013 yılında da yine kendisinin hazırladığı ve içerisinde Osmanlı padişahlarının kronolojik sıralamasının yer aldığı tabloyu dönemin Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz'e hediye etmişti. 

Editör: Vitrin Haber