Sinop Cezaevinin bahçesinde yer alan ve yıllara meydan okuyan dut ağacı şimdi de romanlara konu oldu. Bu dut ağacının gerçek hikayesi, dut ağacını diken kişi 'Hüseyin Pehlivan' tarafından anlatıldı ve Sinoplu yazar Ayşe Gül Kara Zorlu tarafından da kurgulanarak romanlaştırıldı.  

Sinop'un bilinmeyen yönleri ve Sinop Cezaevinin esrarengiz geçmişinin yer aldığı “Dut Ağacı” romanında, Hüseyin Pehlivan'ın Sinop Cezaevinde müebbetten özgürlüğe uzanan ibretlik yaşam öyküsü ve bir genç kızla kesişen hayat yolculuğundaki ilginç hikayesi okuyucuların bir solukta okuyacağı bir eser haline geldi. 

Tarihi Sinop Cezaevinde 15 yılını geçiren idam mahkumu Hüseyin Pehlivan’ın anılarından derlenen İkinci kitabı “Aldırma Ey Gönül Aldırma” ile Sinop Cezaevini anlatmaya başlayan Ayşegül Kara Zorlu son kitabı “Dut Ağacı” ile bir anlamda cezaevi günlüklerine de devam etti. Yazarlık kariyeri öncesi ve sonrası ile ilgili sohbet ettiğimiz Ayşegül Kara zorlu, sürükleyici hikayelerle dolu son kitabı “Dut Ağacı” hakkında da bilgiler verdi. Zorlu; “Karadeniz’in azgın dalgalarının kıyısına vurduğu şirin şehir Sinop’ta doğdum, hayatımın uzun yıllarını geçirdiği memleketimden üniversite tahsilimi yapmak üzere İstanbul’a gittim. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü bitirdim. Mezun olduktan sonra özel tiyatro ve fonetik, diksiyon eğitimi, NLP ve kişisel gelişim eğitimleri gibi çeşitli eğitimler aldım. Ardından bazı projeler ürettim. İlk kitabım olan bir sürprizim var kitabı ve internet sitesi yüzlere tebessüm katan bir çalışma oldu. Tv’de yayınlanan Ramazan gülü programı ile günümüzün Robin Hood’u oldum. Daha sonraları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Miniyatürk’te Bulmaca Parkı projesi, Bütün Dişler Gülmeli ve Bir yudum sevgi tiyatro oyunları ile ‘Kariyer Merkezi’ projesi, Sağlıklı Yaşam Parkı projesi çalışmalarım oldu. Tüm bunların yanında TV ve Radyo Programları yaptım. Ardından ikinci kitabım Sinop’u ve Sinop Cezaevini anlatan ‘aldırma gönül aldırma’yı okuyucularımızla buluşturdum. Sinop’umuzun anlatılması gereken pek çok hayat öyküsü var. İşte onlardan bir tanesi; esaretten özgürlüğe uzanan bir hayatın konu edildiği son kitabım “Dut Ağacı” kitapseverlerle buluştu. Burada yine ikinci kitabımızda bize ilham kaynağı olan Hüseyin Pehlivan tarafından dikilen dut ağacını ve bu ağacın gölgesinde yaşanan hayat öykülerini konu edindik. Kitapseverlerin soluksuz tamamlayacağına inandığım kitabımızı tüm okuyucularımıza tavsiye ediyorum” dedi.

Bişnev Yayınevinden çıkan ve 160 sayfadan oluşan Roman türündeki “Dut Ağacı” 12 TL’den satışa sunuluyor.

Editör: Vitrin Haber