Sinop Usta Öğreticiler Derneği 2018 yılında hayata geçirdiği "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi Projesi" kapsamında 60 kursiyere sıcak alevde cam boncuk yapım kürsü ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri verdi. Oldukça verimli geçen proje eğitimleri düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.

Dernek binasında gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Köksal Sakalar, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Dernekler Müdürü Nurdan Taskan, Sanayi ve Ticaret Müdürü Canan Demirbağ, Milli Eğitim şube Müdürü Davut Kaya, Halk Eğitim Müdürü Turgay Altun, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Murat Karagülmez, Kadın Emeğini Kalkındırma Derneği Başkanı Funda Akalin, Balkan Türkleri ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral, Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Aykut Boyacı, Engelsiz Yaşam Merkezi adına dernek üyesi El Sanatları Usta Öğreticisi Nurşen Korkan, Dernek Usta Öğretici Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Programda ilk olarak, Usta Öğretici Seda Karaarslan Demir, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler sundu.

Bilgilendirme toplantısının ardından kursiyerlerin yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi gezildi. Ayrıca Sinop cam sanat atölyesinde alevde cam boncuk yapım gösterisi gerçekleştirildi.

Projenin oldukça verimli geçtiğini belirten Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Seda Karaaslan Demir, Proje kapsamında 60 kursiyere sıcak alevde cam boncuk yapım kürsü ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildiğini ve kursiyerlerin oldukça keyifli bir kurs dönemi geçirdiğini söyledi. Demir; “Derneğimiz tarafından hazırlanıp, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca kabul edilip maddi destek verilen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi Projesi"nin kapanış ve bilgilendirme programını gerçekleştirdik. Bizler için büyük anlam ifade eden bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan Sinop Valimize, program yoğunluğu sebebiyle katılamayarak, destek ve teşekkürlerini tebliğ eden CHP Sinop Milletvekilimiz Sayın Barış Karadeniz'e, tüm kurum amirlerimize, Sinop STK Başkanlarımıza, üyelerimize, kursiyerlerimize ve basın mensubu arkadaşlarımıza şahsım dernek mensubu arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Editör: Vitrin Haber