Atakitabevi tarafından, Atatürk’ün hayatı ve anıları setinden oluşan 1000 adet kitap, kitabebivinin akreditasyon yönetmeni olan CHP Durağan İlçe Başkanı Emin Adıgüzel aracılığıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine hediye edildi. Adıgüzel, kitapların ülke genelindeki STK, kurum ve kuruluşlarla buluşmasında koordinasyonu sağlıyor.  

Atakitabevi Proje ve Planlama Yönetmeni Yiğit Korkmaz yaptığı açıklamada; “Çağdaş yaşamın desteklenmesi ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları, minnet ve takdir ile takip ediyoruz. Bizler Atakitabevi ailesi olarak sizlerin ve pek tabi adını ve ideallerini, bu ideallerin insanları ile devam ettirdiği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İle ölümsüzleştiren; çağdaş kadınların idolü Türkan Saylan hanımefendinin de hedef ve ideallerine naçizane katkı sağlamak ve yanınızda olduğumuzu ifade etmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına, ileri görüşlü, çağdaş ve bağımlılığın her nev'inden azade bir neslin hayat bulması, hedeflerine ve ideallerine ulaşmış bir toplum olarak 'daima ileri' giden nesillerin varlığının, ilelebet olması için Ulu Önderimizin izini takip ederken; O'nu daha iyi anlayabilmek ve O'nun ideallerini sorumluluk edinmiş her yurttaşa, kurum ve cemiyete saygı, sevgi, hürmet ve sempati besliyoruz. Sizlerin de çalışmalarınıza katkıda bulunmak ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlaşılması, tanınması ve mirası olan çağdaşlığın yaşatılması için sizler eli ile de katkı sağmak istedik” dedi

Korkmaz sözlerinin devamında, “Bizler, günümüz ticaretinin zorlu koşullan ile mücadele ederken ve yine ticari erklerin baskıladığı, rekabetçi politikalar sebebi ile oluşmuş dağıtımcı ve reklamcı dayatmasından uzak durarak, bünyemize Ulu önderimizin hedeflerini ilke edinmiş yeni yazarlar katmak için; küçük karlılıklar ile büyük kitlelere ulaşmaya çalışan bir yayıncıyız. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Aysel Çelikel hanımefendiye, Genel Başkan Yardımcısı Sayın L. Nihal Kızıl Öztorun hanımefendiye, kıymetli büyüğümüz Sayın Emin Adogüzel'e ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllülerine teşvik ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber