Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda Kültür - Sanat Sokağı düzenlenen törenle açıldı.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenciler tarafından yapılan eserlerin sergilendiği Kültür - Sanat Sokağı açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde Okul Müdürü Hüseyin Gençali bir konuşma yaptı. Okulu ve öğrencileri ile gurur duyduğunu söyleyen Gençali tüm öğrencilerine başarışlar diledi. 

Daha sonra söz alan  İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulunun başarıda sınır tanımadığını söyledi. Bozdemir; “Okulumuz sadece resim ve karikatürde değil her alanda başarı bir okul. Sporda başarılılar, sınavlarda başarılılar, kültür sanatta başarılılar. Okulumuz öğrencileri köylerden geliyorlar. Köylerimizdeki öğrencilerimizin ne kadar başarılı olabileceğini de ispatlayan bir okulumuz olması çok önemli. Ben başta okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi kutluyorum. Karikatürist ve ressam öğretmenimiz Aşkın Ayrancıoğlu ülkemizdeki aldıkları ödüller yanında dünya birinciliği kazanan başarı ödülleri var, müzik öğretmenimizin başarıları var, öğrencilerimizin SBS sınavlarında önemli başarıları var. İlçe ortalamasında birinci olan okul. Burada emek var başarı var. Tekrar hepinizi kutluyor saygılar sunuyorum" dedi.

Okul Bahçesinde yapılan törende 2013 - 2014 öğretim yılında  2'si uluslararası 30'u ulusal olmak üzere bunlardan 4 tanesinin Türkiye Birinciliği olan toplam 32 ödül İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ve protokol tarafından ödül alan öğrencilere sunuldu.

YİBO'lu minik ressamların Soma şehitleri anısına canlı performans gösterip resimlerni çizdiği törende daha sonra YİBO proje tasarımını Aşkın Ayrancıoğlu'nun yaptığı, öğrencilerin ödüllü ve diğer karikatür ve resimlerinin Okul Salonu'nda sergilendiği " Kültür - Sanat Sokağı " nın  kurdelesi İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir tarafından kesilerek açılışı yapıldı.
Kültür - Sanat Sokağı'nda sergilenen resim ve karikatürler protokol ve misafirler tarafından gezilip Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencilerinden eserleri hakkında bilgiler alındı.
Sanat Sokağı gezi ve incelemesinden sonra Müzik Odası ziyaret edildi. Okulun Müzik Öğretmeni Gonca Akşan, protokol ve misafirlerine  jest yaparak kendi piyanosuyla bir halk müziği okudu. Okul idaresinin misafirlere ikramı sonrasında tören sona erdirildi.

Törene İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkan Vekili Kadir Çeltikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Tufan Taşmertek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Tosunuğlu, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Sosyal Yrdımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, Ziraat Bankası Şube Müdürü Musa Kubus, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Coşar ve Satılmış Demir, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: Vitrin Haber