Karikatürist ve Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Dağlar Umut Ayrancıoğlu, Didar Aşkın Ayrancıoğlu, Şerife Balkan, Ayşe Karaca, Ünal Karaca ve Merve Tufan'a ait 100'den fazla resim, fotoğraf ve karikatür bulunan serginin açılış kurdelesi, İl Genel Meclis üyesi Satılmış Demir, köy muhtarı Nail Ayrancı ve Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş tarafından kesildi.
Aşkın Ayrancıoğlu, serginin "sanatın insan için olduğu"ndan hareketle büyük şehirlerin tekeline karşı sanatın aydınlığını Anadolu'da bir köyde insanlarla buluşturmak amacıyla hazırlandığı anlattı.
İlk kişisel sergisini 1991 yılında üniversite öğrencisiyken aynı köyde açtığını belirten Ayrancıoğlu, bugünkünün altıncı sergisi olduğunu söyledi.
Kendisinin yüzün üzerinde ödülü bulunduğuna işaret eden Ayrancıoğlu, "Bunların çoğu uluslararası yarışmalardan alınmış. Öğrencilerimin de dünya birinciliklerine kadar yüzlerce ödülü var ama ödüllere sanatsal etkinliklerin süsü diyebiliriz. Asıl amaç kalıcı eserler üretebilmek." dedi.
 
Editör: Vitrin Haber