"Bağımlılıklara Karşı Sporun Önleyici Etkisi" ana temasıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

51 ülkeden 414 sanatçının, 787 karikatürle katıldığı Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'nda "Büyük Ödül"ü kazanan Boyabatlı dünyaca ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu ödülünü aldı.
Yeşilay tarafından alkol, uyuşturucu madde, tütün ve teknoloji bağımlılığına karşı uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu konuda düşünmelerini sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin ödül töreni, İstanbul’da Yeşilay Genel Merkezi’nin de yer aldığı Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirildi. Aşkın Ayrancıoğlu’na 15 bin liralık para ödülü ve plaketini Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk verdi. 

Yarışmada Başarı ödülleri ise Brezilya'dan Cladio Antonio Gomez, Küba'dan Brady Izquierdo Rodriguez, Türkiye'den Satılmış Akın, İran'dan Khodayar Naroei ve Amir Khaleghi'ye verildi.
Yarışmaya ABD, Brezilya, Meksika, Endonezya, Rusya, Çin ile Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülke sanatçıları başvurdu. Sanatçıların, eserlerinde "Bağımlılıklara karşı sporun önleyici etkisi" ana temasını ön plana çıkararak uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji ve kumar bağımlılığı gibi alt başlıkların yanı sıra bağımlılıkların insana ve topluma verdiği zararlara değinmeleri hedeflendi.

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Yeşilay'ın temel hedefinin her türlü bağımlılıkla mücadele olduğuna dikkati çekerek, "Bunu yaparken sanatın bütün alanlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Burada karikatürün özel bir önemi var çünkü verilen mesajlar adına bizim açımızdan çok önemli. Bir karikatüre baktığımızda aslında herkes kendi bireysel anlamlarını çıkarıyor. Bu da bir mesajın zihinlere kazınabilmesi açısından oldukça önemlidir." dedi. Yarışmada Büyük Ödül’e karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun eseri değer görülürken, Başarı ödülleri ise Brezilya'dan Cladio Antonio Gomez, Küba'dan Brady Izquierdo Rodriguez, Türkiye'den Satılmış Akın, İran'dan Khodayar Naroei ve Amir Khaleghi'ye verildi.
Ödül töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin incelenmesiyle sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber